Kultura

Kulturne manifestacije u opštini Nova Crnja koje su obeležile 2018.

Kulturne manifestacije u opštini Nova Crnja

Iako mala opština, Nova Crnja mnogo ulaže u kulturu i kulturna dešavanja, a tokom godine organizuje se niz lepih manifestacija.

 

– Od brojnih događaja iz godine na izmaku izdvojio bih jednu od veoma uspešno organizovanih manifestacija. To je Sajam kulture u Srpskoj Crnji, koji je održan od 19. do 23. septembra. Zamišljen je i organizovan tako da posetiocima predstavi niz umetničkih disciplina, od slikarstva, književnosti, do muzike i pozorišta. Takođe, zamišljen je i da sa posetiocima komunicira neposredno kroz radionice i sajam knjiga – kaže za portal zrenjaninski.com direktor Kulturnog centra u Srpskoj Crnji Radovan Boškić.

 

On ističe da je ova manifestacija u potpunosti odgovorila zadatku i da su svi planirani programi uspešno izvedeni.

 

– Zahvaljujući saradnji sa pravnim subjektima i školama obezbeđen je prevoz, prisustvo i učešće dece na programima namenjenim deci. Saradnja ustanova kulture “Venac liparskih gradova” programski je osnažila manifestaciju nizom kvalitetnih programa – napominje Boškić.

 

On podseća da su svoj doprinos u izvođačkom delu programa dali i Centar za kulruru Požarevac, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ i istoimeni Kulturni centar iz Rače. Doprinos su dali i Centar za kulturu Kovin i Kamerna scena „Miroslav Antić“ Senta.

 

Posebno je značajno, napominje Boškić, da je Sajam knjiga, koji se odvijao u okviru manifestacije, okupio mnoštvo izlagača. Među njima su bili Srpski kulturni centar „Stevan Sremac“ iz Sente, Narodna biblioteka „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje… Bili su tu i knjižara „Mala velika knjiga“ iz Novog Sada, Gradska biblioteka Pančevo, Književna opština Vršac i drugi, kao i niz samostalnih izlagača.

 

– Ovo je odličan primer da se i u malim sredinama mogu organizovati posećeni i zanimljivi kulturni događaji – zaključuje Boškić.

 

On najavljuje za 2019. još veću angažovanost u organizaciji manifestacija u sredini koja je iznedrila takvog velikana kao što je Đura Jakšić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM