Kultura

Kulturne manifestacije u opštini Nova Crnja koje su obeležile 2018.

Kulturne manifestacije u opštini Nova Crnja

Iako mala opština, Nova Crnja mnogo ulaže u kulturu i kulturna dešavanja, a tokom godine organizuje se niz lepih manifestacija.

 

– Od brojnih događaja iz godine na izmaku izdvojio bih jednu od veoma uspešno organizovanih manifestacija. To je Sajam kulture u Srpskoj Crnji, koji je održan od 19. do 23. septembra. Zamišljen je i organizovan tako da posetiocima predstavi niz umetničkih disciplina, od slikarstva, književnosti, do muzike i pozorišta. Takođe, zamišljen je i da sa posetiocima komunicira neposredno kroz radionice i sajam knjiga – kaže za portal zrenjaninski.com direktor Kulturnog centra u Srpskoj Crnji Radovan Boškić.

 

On ističe da je ova manifestacija u potpunosti odgovorila zadatku i da su svi planirani programi uspešno izvedeni.

 

– Zahvaljujući saradnji sa pravnim subjektima i školama obezbeđen je prevoz, prisustvo i učešće dece na programima namenjenim deci. Saradnja ustanova kulture „Venac liparskih gradova“ programski je osnažila manifestaciju nizom kvalitetnih programa – napominje Boškić.

 

On podseća da su svoj doprinos u izvođačkom delu programa dali i Centar za kulruru Požarevac, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ i istoimeni Kulturni centar iz Rače. Doprinos su dali i Centar za kulturu Kovin i Kamerna scena „Miroslav Antić“ Senta.

 

Posebno je značajno, napominje Boškić, da je Sajam knjiga, koji se odvijao u okviru manifestacije, okupio mnoštvo izlagača. Među njima su bili Srpski kulturni centar „Stevan Sremac“ iz Sente, Narodna biblioteka „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje… Bili su tu i knjižara „Mala velika knjiga“ iz Novog Sada, Gradska biblioteka Pančevo, Književna opština Vršac i drugi, kao i niz samostalnih izlagača.

 

– Ovo je odličan primer da se i u malim sredinama mogu organizovati posećeni i zanimljivi kulturni događaji – zaključuje Boškić.

 

On najavljuje za 2019. još veću angažovanost u organizaciji manifestacija u sredini koja je iznedrila takvog velikana kao što je Đura Jakšić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz