• KUD „Uroš Predić“ postigao veliki uspeh na Muzičkom festivalu dece Vojvodine

    Članovi KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata prvi put su ove godine učestvovali na Muzičkom festivalu dece Vojvodine, koji je po 61. put održan u Bačkoj Topoli. Ovaj mladi ansambl postigao je veliki uspeh osvajanjem dve bronzane medalje.   Najmlađi članovi KUD-a, organizovani u dve grupe, na festivalu su se predstavili igrama iz Bele Palanke i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KUD „Uroš Predić“ postigao veliki uspeh na Muzičkom festivalu dece Vojvodine

    Članovi KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata prvi put su ove godine učestvovali na Muzičkom festivalu dece Vojvodine, koji je po 61. put održan u Bačkoj Topoli. Ovaj mladi ansambl postigao je veliki uspeh osvajanjem dve bronzane medalje.

     

    Najmlađi članovi KUD-a, organizovani u dve grupe, na festivalu su se predstavili igrama iz Bele Palanke i Crne Trave.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učenici i profesori Muzičke škole održali humanitarni koncert u Rimokatoličkoj katedrali

     

     

    – Ovo je za nas izuzetno veliki uspeh. Kulturno-umetničko društvo ima više od sto članova, uzrasta od četiri do 44 godine. Radimo u četiri grupe sa koreografom Branislavom Vagnerom i korepetitorima Davorom Romankivim i Darkom Kapitenom. Imamo i svoj orkestar. Posebno smo ponosni na to što nam se, zbog kvalitetnog rada i odličnog druženja, priključuju i članovi iz okolnih mesta – kaže za portal zrenjaninski.com predsednica Kulturno-umetničkog društva „Uroš Predić“ iz Orlovata Nada Petrovački.

     

    KUD „Uroš Predić“ ima dugu tradiciju, ali je u jednom momentu njegov rad bio obustavljen.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na ideju Branislava Vagnera, koji je i sam počeo u ovom društvu, rad je obnovljen pre nekoliko godina. Zahvaljujući predanom radu i upornosti, ali i velikom entuzijazmu, rezultati polako stižu.

     

    kud uroš predić orlovat

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura