Kultura YSLAJDER

KROZ BUCIN STUDIO PROŠLA SU MNOGA GLUMAČKA IMENA

Miloje Buca Ivanović
Miloje Ivanović Buca

ZRENJANIN – Dramski studio koji vodi poznati zrenjaninski glumac Miloje Buca Ivanović ove će godine proslaviti lep jubilej – 25 godina rada. Ovu vrednu godišnjicu bivši i sadašnji polaznici obeležiće u oktobru prigodnim programom.

 

bucin studio
Miloje Ivanović Buca

 

– Na ideju sam došao slučajno – priča Buca za portal zrenjaninski.com. – Hteo sam nešto da radim, a i da ovo što znam o glumi prenesem drugima. Tako je krenulo, mada kada sam počinjao nismo mogli ni da se registrujemo jer nas šifrarnik delatnosti nije prepoznavao – smeška se omiljeni glumac zrenjaninskog pozorišta, sada u penziji.

 

I odmah – bum! Prve godine je upisano i najviše polaznika. Kao da su zrenjaninski mališani i mladi bili željni glumačkog znanja i veština.

 

Dramski studio nije samo za one koji žele da se bave glumom, naglašava Buca. Tu se nauče i tehnike disanja, i pravilna dikcija, i savlada trema, deca progovore i otvore se…

 

– Ima puno anegdota, zabavno je raditi sa mladima, ali sećam se kako je jedna mama, posle tri meseca učenja, rekla kako njena kćerka neće više dolaziti. Zašto, pitao sam, da se nije nešto ružno desilo. Ma ne, rekla je mama. Dovela sam je da progovori, a sad od nje niko ne može da dođe do reči. Dosta je – priča Buca.

 

Iako su Buci, koji sada radi sa Vesnom Varićak, svi polaznici dragi, morali smo da se setimo onih koji su posle pohađanja postali dramski umetnici.

 

– Sigurno ću nekog zaboraviti, pa se unapred izvinjavam, ali evo nekih imena: Sanja Radišić, Nataša Luković, Ivan Đorđević, MiljanVuković, Stefan Juanin, Dejan Karlečik i Jelena Kesić. Zatim Saša Latinović, Jovana Terzin i Miloš Vojnović. Marko Cvejić je završio režiju. Ima i onih koji su otišli u inostranstvo. Najmlađi diplomirani glumci Danica Grubački i Predrag Grujić i još uvek studenti, Marija Feldeši, koja je na glumi i Galina Maksimović na dramaturgiji – navodi naš sagovornik.

 

Ove godine dramski studio startuje 24. septembra. Još ima mesta, pa zainteresovani mogu da se jave Buci, ili u zrenjaninsko pozorište, gde će dobiti sve potrebne informacije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz