• KOMEMORATIVNA IZLOŽBA SLIKA I AKVARELA RADIŠE LUCIĆA

    ZRENJANIN – U znak sećanja na preminulog umetnika Radišu Lj. Lucića, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, od ponedelјka, 28. avgusta, biće izložene slike i akvareli, čiji je on autor, a koji se čuvaju u ovoj ustanovi.     Radiša Lj. Lucić (Melenci, 1941 – Zrenjanin 2016) završio je srednju grafičku školu u Zrenjaninu 1958. godine. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KOMEMORATIVNA IZLOŽBA SLIKA I AKVARELA RADIŠE LUCIĆA

    ZRENJANIN – U znak sećanja na preminulog umetnika Radišu Lj. Lucića, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin, od ponedelјka, 28. avgusta, biće izložene slike i akvareli, čiji je on autor, a koji se čuvaju u ovoj ustanovi.

     

    izložba akvarela

     

    Radiša Lj. Lucić (Melenci, 1941 – Zrenjanin 2016) završio je srednju grafičku školu u Zrenjaninu 1958. godine. Studirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Bio je član ULUS-a i SULUV-a od 1974. godine. Izlagao je na oko 30 samostalnih i preko 200 kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Osnivač je više likovnih kolonija. Dela mu se nalaze u vlasništvu više muzeja, galerija i privatnih kolekcija. Dobitnik je Nagrade Oslobođenja grada Zrenjanina.

     

    Radiša Lj. Lucić izlagao je svoje radove tri puta samostalno (1982, 1994, 2003) i na više grupnih izložbi u Savremenoj galeriji Zrenjanin. Bio je učesnik Umetničke kolonije Ečka sedamnaest puta (od 1972. do 2009. godine), a Savremena galerija Zrenjanin u zbirci čuva njegovih dvadeset i sedam slika i akvarela.

     

    Izložba će biti otvorena do 7. septembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura