• Književnik Radovan Vlahović odlikovan zlatnom medaljom za zasluge

    Književnik Radovan Vlahović, osnivač Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa, jedan je od dobitnika Vidovdanskih odlikovanja, koja povodom Vidovdana, zaslužnim pojedincima i institucijama, dodeljuje predsednik Srbije.   Predsednik Aleksandar Vučić je na jučerašnjoj svečanosti, u Palati Srbija u Beogradu, Vlahoviću uručio zlatnu medalju za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.   PROČITAJTE JOŠ: Ove slike […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Književnik Radovan Vlahović odlikovan zlatnom medaljom za zasluge

    Književnik Radovan Vlahović, osnivač Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa, jedan je od dobitnika Vidovdanskih odlikovanja, koja povodom Vidovdana, zaslužnim pojedincima i institucijama, dodeljuje predsednik Srbije.

     

    Predsednik Aleksandar Vučić je na jučerašnjoj svečanosti, u Palati Srbija u Beogradu, Vlahoviću uručio zlatnu medalju za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ove slike iz zbirke Savremene galerije publika može da pogleda po prvi put

     

    On se tako našao u društvu portugalske pevačice Marize i italijanskog operskog pevača Andree Bočelija, kojima je takođe dodeljena zlatna medalja za zasluge.

     

    „Radovan Vlahović je srpski književnik i kulturni radnik, osnivač i direktor prvog privatnog kulturnog centra u Srbiji, gde je kao urednik izdavačke delatnosti potpisao skoro 500 naslova raznih autora“, navedeno je u obrazloženju.

     

    Vlahović je rođen 21. marta 1958. godine u Novom Bečeju. Školovao se u Novom Miloševu, Novom Bečeju i Kikindi. Studirao je jugoslovensku i svetsku književnost u Novom Sadu.

     

    Objavio je preko 50 knjiga. Piše romane, kratke priče, pesme, eseje. Prevođen je na engleski, nemački, ruski, mađarski, makedonski, slovački, rumunski i slovenački jezik.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dobitnik je više nagrada za književni rad i kulturni pregalaštvo.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura