• KNJIGA ZA VIKEND: Preporuka psihološkinje Maje Dražić

    Književna preporuka pripremljena za ovu nedelju tiče se naše svakodnevice. Zapravo, motivacije koja je veoma značajna za svakog čoveka. O tome je za naš portal pisala psiholog Maja Dražić, inspirisana knjigom „Tajna uspešne dece“ Pola Tafa.   „Pred nama je svakoga dana kada se probudimo isto pitanje: Kako izgurati dan, imati snage, biti motivisan za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: Preporuka psihološkinje Maje Dražić

    Književna preporuka pripremljena za ovu nedelju tiče se naše svakodnevice. Zapravo, motivacije koja je veoma značajna za svakog čoveka. O tome je za naš portal pisala psiholog Maja Dražić, inspirisana knjigom „Tajna uspešne dece“ Pola Tafa.

     

    „Pred nama je svakoga dana kada se probudimo isto pitanje: Kako izgurati dan, imati snage, biti motivisan za sve što nas čeka i biti bolji čovek? Ne znam kako se budi ostatak sveta, ali ja se svakog jutra ovo pitam i trudim se da u sebi nađem snage za osmeh i lep odnos prema ljudima, a pogotovo prema deci.

     

    Knjiga koja mi je potvrdila važnost ovakvog načina razmišljanja i bivstvovanja zove se „Tajna uspešne dece“. U današnjem kapitalističkom svetu, orijentisanom na materijalno, oko sebe nailazimo na spoljašnja merila uspeha: Kakve su ti ocene? Kolika ti je plata? Da li imaš stan ili kola i koliki je stan i koje su marke kola? A gde je nestalo pitanje: Kako si? Da li si srećan? Šta te cini srećnim i da li ideš ka tome?

     

    Ova knjiga otkriva da prava, istinska i trajna snaga leži u unutrašnjoj motivaciji deteta, pa i odraslog čoveka, da želi da bude kvalitetan član zajednice, sa očuvanim sistemom vrednosti i načelima koja su mnogo dublja od površnih merila uspeha. Tajna je jednostavna: vera u sebe, osobine i struktura ličnosti, rezilijentnost na sve životne prepreke mnogo nas više oblikuju i utiču na naš život nego inteligencija, temperament, genetika i sve što smo nasledili i okolnosti u kojima smo se rodili. Poruka je jasna: Svako ima šansu i pitanje je da li će se snaći da je iskoristi i na koji način i da li će smoći snage da se posle toga pogleda u ogledalo… optimistično i realno…“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura