• KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA ALEKSANDRE DAČEVIĆ

    Preporuka iz oblasti književnosti, koju vam redovno donosimo, nije izostala ni ove nedelje. Grafički dizajner Aleksandra Dačević za vas je odabrala roman „Hiljadu čudesnih sunaca“ autora Haleda Hoseinija, koji je pored ovog romana napisao još dva podjednako popularna – „A planine odjeknuše“ i „Lovac na zmajeve“.     „Haled Hoseini, inspirisan patnjom i teškim životom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: PREPORUKA ALEKSANDRE DAČEVIĆ

    Preporuka iz oblasti književnosti, koju vam redovno donosimo, nije izostala ni ove nedelje. Grafički dizajner Aleksandra Dačević za vas je odabrala roman „Hiljadu čudesnih sunaca“ autora Haleda Hoseinija, koji je pored ovog romana napisao još dva podjednako popularna – „A planine odjeknuše“ i „Lovac na zmajeve“.

     

    Aleksandra Dačević

     

    „Haled Hoseini, inspirisan patnjom i teškim životom u Avganistanu, napisao je roman koji se čita i nekoliko puta. Priča prati kako dve izmučene žene, tako i zemlju izranjavanu ratom, zemlju koja živi po dogmama i izmučena istim – tone.

     

    Ovo je i priča o braku, porodici, detinjstvu, prijateljstvu ali i o ljubavi koja nadvladava sve ono ružno što život baca u lice. Marijam, vanbračno dete, napaćena u detinjstvu, sa svojih petnaest godina biva udata za trideset godina starijeg muškarca Rašida. Muškarca koji je zlostavlja, ponižava i tuče. Roman dobija sasvim drugi ton i tok od momenta kad, dvadeset godina kasnije, u Marijamino domaćinstvo dolazi Lejla, devojka od petnaest godina, koja se takođe udala za Rašida.

     

    Dve žene spojene istom sudbinom, naći će utehu jedna u drugoj poput majke i ćerke. Odatle priča dalje ide u večnost. Priča koja se čita u jednom dahu, priča koja se i dalje dešava stotinama žena, dok mi mirno spavamo…

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura