Kultura Vesti Zrenjanin

KNJIGA ZA VIKEND: “Pertle” će vas navesti da se zamislite nad životom

pertle

Ako volite da razmišljate o velikim temama, čitajte „Pertle“ Domenika Starnonea. Čita se lako, nije preobimno štivo, štaviše, kad knjigu uzmete u ruke, nećete je ispustiti dok je ne pročitate.

 

Tema romana nije nešto novo, o tome je pisano već hiljadu puta.

 

Vanda i Aldo su se venčali relativno mladi, i relativno mladi su dobili i decu. Onda se Aldo zaželeo života. Zaljubio se u Lidiju, svoju studentkinju (kakav kliše, moglo bi se reći), i odlučio da napusti svoju porodicu verujući da se pravi, punokrvni život nalazi negde drugde i sa nekim drugim.

 

Pročitajte još: Promocija filma o Dragiši Brašovanu „Majstor scenografije života“

 

Ovako prepričan, roman liči na ljubiće iz ženskih časopisa. Možda bi on to i bio da na scenu ne stupa majstor – Domeniko Starnone.

 

Šta se dalje dešava i kako se on stilski poigrava pišući o naizgled dobro poznatoj temi, moraćete da saznate sami. I da otkrijete kako se to život upertla i kako se te životne pertle nikad ne raspertlaju do kraja (za razliku od onih pravih, na cipelama).

 

Nekima su „Pertle“ tužne, nekima su mučne, nekima su setne, a neki se, posle čitanja, zamisle nad svojim životom. I nad svojim prioritetima.

 

U svakom slučaju, topla preporuka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM