• KNJIGA ZA VIKEND: NOVA PREPORUKA BISERKE ŽIVANOV

    Roman koji vam preporučujemo ove nedelje u okviru rubrike „Knjiga za vikend“ osvojio je srca čitalačke publike čim je preveden na naš jezik. U pitanju je „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija, o kome je pisala Biserka Živanov.   „Ovo je priča o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i kajanju. O detinjstvu, o igri, o kulturi, o ratu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: NOVA PREPORUKA BISERKE ŽIVANOV

    Roman koji vam preporučujemo ove nedelje u okviru rubrike „Knjiga za vikend“ osvojio je srca čitalačke publike čim je preveden na naš jezik. U pitanju je „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija, o kome je pisala Biserka Živanov.

     

    „Ovo je priča o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i kajanju. O detinjstvu, o igri, o kulturi, o ratu i razdoru. I što je takođe važno, priča govori o Amiru i Hasanu. Amir je sin ambicioznog lekara zvanog Baba, Hasan je sin Babinog sluge. Iako dečaci nisu na istoj društvenoj lestvici, oni su najbolji prijatelji. Hasan je odan i požrtvovan i beskrajno voli Amira, a dečaci odrastaju i sazrevaju zajedno, dele tajne, love zmajeve. Amir upravlja zmajem dok ga brzonogi Hasan „lovi“ kada padne.

     

    Međutim, posle takmičenja u borbi zmajeva na kom Amir pobeđuje, on gubi svog vernog Hasana zauvek. Kako je radnja ovog romana smeštena u grad Kabul, u Avganistanu, upad vojske i početak rata koji se i danas vodi za Amira i Babu znače samo jedno – emigraciju u SAD. Amir pun griže savesti i kajanja odlazi, započinje život ispočetka dok Hasan ostaje. Nakon mnogo godina, Amir postupa po svojoj savesti i vraća se u Kabul da traži od Hasana oprost i iskupljenje.

     

    Ovo je dirljiva knjiga koja se čita u dahu – potresna i puna jakih emocija. Iskrade se i pokoja suza dok se priča razvija. „Lovac na zmajeve“ sasvim sigurno ostaje dugo u sećanju, a takva su štiva dragocena.“

     

    Priredila: Aleksandra Idvorjan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura