• Knjiga „Između krajnosti“ Ivana Ivačkovića biće predstavljena u Zrenjaninu

    Knjiga „Između krajnosti“ novinara, pisca i muzičara Ivana Ivačkovića biće predstavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 13. decembra, u 20 časova.   Nakon veoma uspešnih promocija tri prethodne knjige, Ivan Ivačković, jedan od naših vodećih rok kritičara, u svom rodnom gradu predstavlja svojevrsni vodič kroz muziku i svet Azre i Džonija Štulića. Izdavač […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Knjiga „Između krajnosti“ Ivana Ivačkovića biće predstavljena u Zrenjaninu

    Knjiga „Između krajnosti“ novinara, pisca i muzičara Ivana Ivačkovića biće predstavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 13. decembra, u 20 časova.

     

    Nakon veoma uspešnih promocija tri prethodne knjige, Ivan Ivačković, jedan od naših vodećih rok kritičara, u svom rodnom gradu predstavlja svojevrsni vodič kroz muziku i svet Azre i Džonija Štulića. Izdavač knjige „Između krajnosti“ je „Laguna“.

     

    Ivačković slavi Džonija kao najvećeg generacijskog pesnika i glasnogovornika. Međutim, on ne podilazi mitovima i ne pothranjuje zablude stvorene tokom njegovog holandskog egzila. Uz korisne dodatke – osvrt na nastanak Azre i rezime o njenom značaju i trenutnoj Štulićevoj poziciji – „Između krajnosti“ je nezaobilazno štivo za sve kojima su ova grupa i njen frontmen stari znanci. Ali, i za one koji njihovu muziku tek treba da otkriju.

     

    Pročitajte još: „Noć knjige“ u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi

     

    Ivan Ivačković (Zrenjanin, 1964)  je više od trideset godina radio kao novinar. Objavio je oko dve hiljade tekstova u brojnim novinama nekadašnje Jugoslavije i, posle njenog nestanka, u Srbiji. Autor je osam knjiga. Među njima su posebno popularne „Kako smo propevali“ (o SFRJ i njenoj muzici), „Umetnost pobune“ (o legendarnim Rolingstounsima) i najnovija „Između krajnosti“, o grupi Azra i njenom vođi Džoniju Štuliću. Za knjigu „Kako smo propevali“, Ivačković je 2013. godine dobio nagradu „Desimir Tošić“. U pitanju je najveće priznanje koje je u Srbiji dodeljivano za publicistiku.

     

    Moderatorka promocije će biti Olivera Skoko, viši kustos Narodnog muzeja Zrenjanin. Organizatori i autor su odlučili da zrenjaninsko predstavljanje knjige „Između krajnosti“ bude upravo 13. decembra. Naime, jedna od najpoznatijih pesama Džonija Štulića zove se „Proljeće je 13. u decembru“. Pesma se nalazi na albumu „Filigranski pločnici“ iz 1982. godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura