• Klavirski duo KaNa nastupa u utorak u Muzičkoj školi „Josif Marinković“

    Klavirski duo KaNa, koji čine Katarina Čolaković i Natalija Ivić, nastupiće u Svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, u utorak, 21. marta, u 18 časova. Gost na koncertu je gitarista Filip Živanović.   Na programu su Stravinski, Ravel i Mijo.   PROČITAJTE JOŠ: Radovan Vlahović dobitnik nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Klavirski duo KaNa nastupa u utorak u Muzičkoj školi „Josif Marinković“

    Klavirski duo KaNa, koji čine Katarina Čolaković i Natalija Ivić, nastupiće u Svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, u utorak, 21. marta, u 18 časova. Gost na koncertu je gitarista Filip Živanović.

     

    Na programu su Stravinski, Ravel i Mijo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Radovan Vlahović dobitnik nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine

     

    Natalija Ivić i Katarina Čolaković započele su saradnju 2017. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Na časovima kamerne muzike vrlo brzo su našle zajednički jezik i ton. Klavirski duo KaNa rezultat je spoja istih energija i ljubavi prema muzici.

     

    Natalija i Katarina završile su master akademske studije na odseku za klavir u klasi profesora Miloša Mihajlovića i Vladimira Cvijića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zatim su završile specijalističke akademske studije na odseku za kamernu muziku u klasi profesorke Jasne Tucović, nakon kojih su nastavile doktorske akademske studije.

     

    Pored klavirskog dua, sarađivale su sa različitim kamernim sastavima i nastupale u koncertnim salama širom zemlje. Učestvovale su i osvajale nagrade na raznim takmičenjima.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Osim stranih autora, ovaj klavirski duo izvodi i promoviše dela srpskih kompozitora. Njihov projekat o stvaralaštvu srpskih kompozitorki podržao je SOKOJ.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin