• ‪IZLOŽBA‬ SLIKA MAJE JURIĆ – CIKLUS „MIRIS ŽENE“

    U autorkinim radovima prisutni su različiti motivi i tehnike

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    maja-juric ZRENJANIN – Izložba slika Maje Jurić „Miris žene“ biće otvorena u utorak, 7. juna, u Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

    U ovom ciklusu Maje Jurić publici će se predstaviti 19 slika, većih formata urađenih u tehnici ulje na platnu. Motivi počivaju na nekoliko mrtvih priroda, a većina slika su portreti i figurativno slikarstvo. ‪

    ‎Maja‬ (Ječmenica) Jurić rođena je u Zrenjaninu 1971. godine gde živi i stvara. Po završetku Gimnazije studirala je srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Slikarstvom se bavi nekoliko godina unazad.

    Istražujući svoj senzibilitet u njenim radovima prisutni su različiti motivi i tehnike. Od 2013. kada postaje i članica ULAZ-a, redovno izlaže svoje radove. Do sada je učestvovala na više kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Ovo joj je prva samostalna izložba.

    Maja Jurić navodi da je kao stvaralac, koji je želeo da svojim slikama učini radost ljubiteljima umetnosti, u martu 2015. otvorila galeriju slika „Maja Art“ u centru rodnog grada, koja svim srcem predstavlja njen umetnički izraz.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura