• Izložba radova sa likovne kolonije „UM – Ing“ i humanitarna aukcija slika

    U petak, 18. januara, u 18 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije UM – Ing.   Publici će biti predstavljeno 40 radova dosadašnjih učesnika. Poslednjeg dana izlaganja – 25. januara, biće održana i aukcija slika. Dobijena sredstva biće iskorišćena u humanitarne svrhe, za nabavku opreme za Odeljenje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova sa likovne kolonije „UM – Ing“ i humanitarna aukcija slika

    U petak, 18. januara, u 18 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije UM – Ing.

     

    Publici će biti predstavljeno 40 radova dosadašnjih učesnika. Poslednjeg dana izlaganja – 25. januara, biće održana i aukcija slika. Dobijena sredstva biće iskorišćena u humanitarne svrhe, za nabavku opreme za Odeljenje neonatologije Opšte bolnice u Zrenjaninu. Aukcija počinje u 18  časova.

     

    Likovna kolonija UM – Ing osnovana je 2014. godine, a na njoj je do sada učestvovalo 25 slikara. Kolonija je osnovana na inicijativu slikara Slavka Konculova, uz podršku Viorela Flore, Rudolfa Brkića, Marjana Baroša i Aleksandra Kačara. Ova grupa umetnika čini i okosnicu kolonije koja je ove godine održana peti put. Motiv osnivača kolonije je skromni doprinos kulturnom životu našeg grada, a želja im je da se sredstva od prodaje slika iskoriste u humanitarne svrhe.

     

    Nesebičnu podršku likovnim umetnicima pružio je ugledni zrenjaninski privrednik Borislav Umićević, vlasnik kompanije „UM – Ing“, u čijim prostorijama se kolonija i održava.

     

    Slike koje će se naći na izložbi i na aukciji možete POGLEDATI OVDE.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura