Kultura

Izložba radova sa likovne kolonije “UM – Ing” i humanitarna aukcija slika

Izložba radova sa likovne kolonije UM Ing

U petak, 18. januara, u 18 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije UM – Ing.

 

Publici će biti predstavljeno 40 radova dosadašnjih učesnika. Poslednjeg dana izlaganja – 25. januara, biće održana i aukcija slika. Dobijena sredstva biće iskorišćena u humanitarne svrhe, za nabavku opreme za Odeljenje neonatologije Opšte bolnice u Zrenjaninu. Aukcija počinje u 18  časova.

 

Likovna kolonija UM – Ing osnovana je 2014. godine, a na njoj je do sada učestvovalo 25 slikara. Kolonija je osnovana na inicijativu slikara Slavka Konculova, uz podršku Viorela Flore, Rudolfa Brkića, Marjana Baroša i Aleksandra Kačara. Ova grupa umetnika čini i okosnicu kolonije koja je ove godine održana peti put. Motiv osnivača kolonije je skromni doprinos kulturnom životu našeg grada, a želja im je da se sredstva od prodaje slika iskoriste u humanitarne svrhe.

 

Nesebičnu podršku likovnim umetnicima pružio je ugledni zrenjaninski privrednik Borislav Umićević, vlasnik kompanije “UM – Ing”, u čijim prostorijama se kolonija i održava.

 

Slike koje će se naći na izložbi i na aukciji možete POGLEDATI OVDE.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM