• Izložba radova nastalih u okviru 41. Susreta akvarelista

    U Savremenoj galeriji Zrenjanin od ponedeljka, 12. oktobra, biće otvorena izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka u okviru 41. Susreta akvarelista.   I ove godine je upriličen Susret akvarelista, kao jedan od dva saziva koje organizuje Savremena galerija Zrenjanin. Tokom avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka boravilo je petoro umetnika – Gorana Bačevac, Andrea Dramićanin, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba radova nastalih u okviru 41. Susreta akvarelista

    U Savremenoj galeriji Zrenjanin od ponedeljka, 12. oktobra, biće otvorena izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka u okviru 41. Susreta akvarelista.

     

    I ove godine je upriličen Susret akvarelista, kao jedan od dva saziva koje organizuje Savremena galerija Zrenjanin. Tokom avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka boravilo je petoro umetnika – Gorana Bačevac, Andrea Dramićanin, Irena Kovač, Boris Lukić i Nikola Radosavljević.

     

    Odabrani umetnici sa lakoćom upotrebljavaju različite medije u svom stvaralaštvu. Nije im strano ni izražavanje u tradicionalnim likovnim tehnikama, odnosno u akvarelu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac Robert Takarič je najtiražniji pisac za tinejdžere u Srbiji

     

    Na izložbi 41. Susreta akvarelista predstavljeni su akvareli. U ovim radovima pozvani umetnici istrajno neguju osnovne karakteristike ove tehnike, kao što su luminoznost, lazurnost, transparentnost i spontanost.

     

    Njihovi radovi su, zbog poštovanja ovih načela akvarela, koja omogućavaju izražavanje neposrednih i intimnih razmišljanja i osećanja, prijemčivi oku posmatrača. Prefinjenu tehniku koriste da govore o traumama, smrti, odnosu ličnog, javnog, kolektivnog, zatim ekologiji, ekonomiji i generalno društvenom poretku.

     

    U pitanju su teme koje zabrinjavaju savremeno društvo u kojem nedostaju mnogi odgovori na važna pitanja. A akvarel može da posluži kao prostor gde se mogu izraziti različite sumnje, nedoumice, ali i saznanja i mišljenja.

     

    Selektorka 41. Susreta akvarelista je Slavica Popov, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura