• Izložba posvećena 45. godišnjici Kulturno – umetničkog društva „Pionir“

    Publici će od 12. do 21. avgusta u Kulturnom centru Zrenjanina biti dostupna izložba posvećena Kulturno – umetničkom društvu „Pionir“.   KUD „GIK Banat – Pionir“ ove godine obeležava 45 godina od osnivanja, rada i delovanja na zrenjaninskoj sceni. „Pionir“ je vodeće kulturno – umetničko društvo, uz koje stasavaju generacije mladih, negujući folklornu pesmu i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba posvećena 45. godišnjici Kulturno – umetničkog društva „Pionir“

    Publici će od 12. do 21. avgusta u Kulturnom centru Zrenjanina biti dostupna izložba posvećena Kulturno – umetničkom društvu „Pionir“.

     

    KUD „GIK Banat – Pionir“ ove godine obeležava 45 godina od osnivanja, rada i delovanja na zrenjaninskoj sceni. „Pionir“ je vodeće kulturno – umetničko društvo, uz koje stasavaju generacije mladih, negujući folklornu pesmu i igru. Iza članova ovog ansambla je veliki broj nastupa, celovečernjih koncerata, putovanja i takmičenja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vojvođanski simfonijski orkestar održaće koncert na trgu u Zrenjaninu

     

    KUD „Pionir“ će se stoga na izložbi predstaviti i nizom folklornih eksponata – narodnih nošnji, stečenim nagradama i pohvalama, kao i velikim brojem fotografija.

     

    Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 12. avgust, u 19 sati.

     

    KUD „GIK Banat – Pionir“ iz Zrenjanina je osnovano 1976. godine. Od samog početka radi amaterski i kroz muziku, igru, pesmu, razvija i propagira folklor svih naroda i narodnosti koji žive na našim prostorima. Poslednjih godina okuplja oko 120 članova svih uzrasta, koji učestvuju na raznim manifestacijama širom zemlje i sveta.

     

    „Pored četiri folklorna ansambla i orkestra, u društvu aktivno rade i ženska pevačka grupa, nekoliko pevača solista, kao i glumac. Društvo aktivno radi na školovanju sopstvenih stručnih kadrova, kako za igračke ansamble, tako i za grupu pevača, orkestar i soliste“, kažu u ovom kulturno – umetničkom društvu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    KUD je i organizator folklornog festivala „Lala“, koji se održava u okviru manifestacije „Dani piva“.

     

    kud pionir

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]