• Izložba „Portreti“ otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin do 11. juna

    Izložba pod nazivom „Portreti“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je u ovoj ustanovi kulture do 11. juna.   Na izložbi je predstavlјeno oko pedeset portreta koji se čuvaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin. Radovi su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.   Portreti su nastali u periodu od sredine 30-tih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba „Portreti“ otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin do 11. juna

    Izložba pod nazivom „Portreti“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je u ovoj ustanovi kulture do 11. juna.

     

    Na izložbi je predstavlјeno oko pedeset portreta koji se čuvaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin. Radovi su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

     

    Portreti su nastali u periodu od sredine 30-tih godina 20. veka do početka 2000-tih, od strane umetnika sa prostora bivše Jugoslavije. U pitanju su Ivan Radović, Vasa Pomorišac, Milenko Šerban, Stojan Aralica, Bora Baruh, Stojan Trumić, Nikola Graovac, Lazar Vozarević, Stevan Dukić, Ljubica Tapavički, Radmila Graovac, Vida Jocić, Olga Jevrić i drugi.

     

    Pročitajte još: Narodni muzej Zrenjanin vraća se na redovno radno vreme

     

    Dela su ušla u zbirku Savremene galerije Zrenjanin, poklonom ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, kao poklon Saveznog izvršnog veća 1963. godine, ili su nastala tokom boravka i rada umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka.

     

    Autorka izložbe je Sunčica Lambić-Fenjčev, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin.

     

    portreti

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura