Kultura Vesti Zrenjanin

Izložba “Portreti” otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin do 11. juna

portreti

Izložba pod nazivom „Portreti“, koja predstavlja izbor iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, otvorena je u ovoj ustanovi kulture do 11. juna.

 

Na izložbi je predstavlјeno oko pedeset portreta koji se čuvaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin. Radovi su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

 

Portreti su nastali u periodu od sredine 30-tih godina 20. veka do početka 2000-tih, od strane umetnika sa prostora bivše Jugoslavije. U pitanju su Ivan Radović, Vasa Pomorišac, Milenko Šerban, Stojan Aralica, Bora Baruh, Stojan Trumić, Nikola Graovac, Lazar Vozarević, Stevan Dukić, Ljubica Tapavički, Radmila Graovac, Vida Jocić, Olga Jevrić i drugi.

 

Pročitajte još: Narodni muzej Zrenjanin vraća se na redovno radno vreme

 

Dela su ušla u zbirku Savremene galerije Zrenjanin, poklonom ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, kao poklon Saveznog izvršnog veća 1963. godine, ili su nastala tokom boravka i rada umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka.

 

Autorka izložbe je Sunčica Lambić-Fenjčev, viša kustoskinja Savremene galerije Zrenjanin.

 

portreti

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM