• Izložba „4 slike“ biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin

    Savremena galerija Zrenjanin u ponedelјak, 11. februara, u 19 časova, otvoriće izložbu pod nazivom „4 slike“. U pitanju je izložba umetničkih dela otkuplјenih za zbirku Galerije na osnovu konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Izložba će biti otvorena do 28. februara.   Na izložbi će biti predstavlјeni radovi četvoro umetnika koji su ušli u zbirku zahvalјujući konkursu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba „4 slike“ biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin

    Savremena galerija Zrenjanin u ponedelјak, 11. februara, u 19 časova, otvoriće izložbu pod nazivom „4 slike“. U pitanju je izložba umetničkih dela otkuplјenih za zbirku Galerije na osnovu konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Izložba će biti otvorena do 28. februara.

     

    Na izložbi će biti predstavlјeni radovi četvoro umetnika koji su ušli u zbirku zahvalјujući konkursu Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti. Savremenoj galeriji Zrenjanin odobren je otkup u iznosu od 1, 3 miliona dinara.

     

    Ovim konkursom Savremena galerije Zrenjanin je dobila priliku da svoju kolekciju upotpuni reprezentativnim umetničkim delima recentnog stvaralaštva značajnih savremenih vizuelnih umetnika i na taj način još više osavremeni svoju zbirku.

     

    Savremenoj galeriji Zrenjanin je odobren otkup umetničkih dela Igora Antića, Marije Dragojlović, Dejana Kaluđerovića i Nikole Džafa.

     

    Kustos izložbe je Sunčica Lambić – Fenjčev.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura