• Izdavačka kuća Laguna dobila prestižnu nagradu za najboljeg izdavača

    Izdavačka kuća Laguna dobitnik je prestižnog priznanja – Nagrade za najboljeg izdavača, na nedavno završenom 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.   Takođe, roman „Neću da mislim na Prag“ Sonje Ćirić, u izdanju Lagune, proglašen je za najbolju dečju knjigu ovogodišnjeg sajma.   Laguni je pripala i jubilarna 25. Novinarska nagrada za najboljeg izdavača između dva […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izdavačka kuća Laguna dobila prestižnu nagradu za najboljeg izdavača

    Izdavačka kuća Laguna dobitnik je prestižnog priznanja – Nagrade za najboljeg izdavača, na nedavno završenom 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

     

    Takođe, roman „Neću da mislim na Prag“ Sonje Ćirić, u izdanju Lagune, proglašen je za najbolju dečju knjigu ovogodišnjeg sajma.

     

    Laguni je pripala i jubilarna 25. Novinarska nagrada za najboljeg izdavača između dva sajma knjiga, kao i priznanje za najprofesionalniji odnos prema medijima.

     

    Tokom osam sajamskih dana na štandovima Lagune u halama 1 i 4 gužve su bile neprestane. Razloga ima više od 4.000, koliko je knjiga Laguna izložila – gotovo celokupnu produkciju nastalu tokom dvadeset jedne godine postojanja. Čak 80 novih naslova, i domaćih i stranih, izašlo je pred Sajam knjiga, a 60 Laguninih autora potpisivalo je svoje knjige i družilo se sa čitaocima tokom osam sajamskih dana.

     

    „Osim dobre energije, imali smo i sjajne susrete sa čitaocima i piscima. Ugostili smo Dejvida Vana, autora knjige „Legenda o samoubistvu“, i Sofiju Lundberj, švedsku književnicu čiji su romani „Upitnik je pola srca“ i „Crveni adresar“ prevedeni na više od 30 jezika. Iz regiona stigli su nam u goste Goce Smilevski i Vedrana Rudan, čije je potpisivanje nove knjige „Ples oko sunca“ bilo njeno najuspešnije do sada“, saopštila je izdavačka kuća Laguna.

     

    Andrija Milošević je prvi put bio na Sajmu knjiga kao pisac. Predstavio je „Kišnog glisca“ i novu knjigu pesmica za decu „Mačak i skakutavo jaje“, koja je ujedno bila i najtraženija knjiga za decu.

     

    Najveće gužve oko štanda Lagune, pored Vedrane Rudan, stvorili su i Nele Karajlić, Andrija Milošević, Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović i drugi.

     

    „Bila nam je čast da ponovo vidimo akademika Dragoslava Mihailovića koji je i ove godine bio gost Lagune i potpisivao svoje knjige“, navodi ova izdavačka kuća.

     

     

    A koji naslovi su bili najtraženiji na Sajmu knjiga?

     

    „Veliki pad“ dobitnika Nobelove nagrade Petera Handkea od prvog dana bio je najtraženiji naslov i tako je ostalo do samog kraja. „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“, drugi deo trilogije dr Neleta Karajlića, najprodavaniji je domaći naslov, dok je na trećem mestu „Ples oko Sunca“ Vedrane Rudan.

     

    Evo top 10 liste Lagune sa ovogodišnjeg Sajma knjiga:

     

    1. „Veliki pad“, Peter Handke

    2. „Solunska 28 II deo – O prijateljstvu i izdaji“, dr Nele Karajlić

    3. „Ples oko Sunca“, Vedrana Rudan

    4. „Pertle“, Domeniko Starnone

    5. „Solunska 28 I deo – O novcu i strastima“, dr Nele Karajlić

    6. „Tetovažer iz Aušvica“, Heder Moris

    7. „Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman

    8. „Njegove bele rukavice“, Jelena Bačić Alimpić

    9. „Poslednji put“, Isidora Bjelica

    10. „Između krajnosti“, Ivan Ivačković

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura