• IN MEMORIAM: Reditelj Igor Vuk Torbica preminuo u 33. godini

    Jedan od najboljih reditelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica preminuo je u Rovinju, u 33. godini života.   Ovim tragičnim povodom oglasila se i njegova porodica.   „Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IN MEMORIAM: Reditelj Igor Vuk Torbica preminuo u 33. godini

    Jedan od najboljih reditelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica preminuo je u Rovinju, u 33. godini života.

     

    Ovim tragičnim povodom oglasila se i njegova porodica.

     

    „Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju… „Hinkeman“, „Carstvo mraka“, „Mizantrop“, „Tartif“, „Tit Andronik“, „Bakhe“, „Krvave svadbe““, neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti. A pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali“, navodi se u saopštenmju porodice.

     

    Povodom smrti Igora Vuka Torbice, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je saučešće porodici i prijateljima preminulog reditelja.

     

    – Vest o preranoj smrti ovog izuzetno talentovanog pozorišnog reditelja primljena je u Ministarstvu kulture i informisanja sa zaprepašćenjem i nevericom. Igor Vuk Torbica ostavio je neizbrisiv trag u pozorištima u Beogradu, Srbiji i čitavom regionu. Publika je prepoznala i visoko cenila nesvakidašnji dar ovog izuzetnog umetnika koga je tek čekao vrhunac stvaralačke karijere. Zavesa sudbine, nepravedno spuštena nad životom Igora Vuka Torbice, ostavlja srpsko pozorište i kulturu u žalosti – navodi se u telegramu koji je uputio Vukosavljević.

     

    Igor Vuk Torbica predstavio se i zrenjaninskoj publici

     

    Igor Vuk Torbica je diplomirao 2013. na katedri za Pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović. Dobitnik je nagrade „Hugo Klajn“ za najboljeg studenta pozorišne režije u generaciji. Predstava „Pokojnik“, koja je nastala kao ispitna vežba na trećoj godini studija na Fakultetu dramskih umetnosti, u toku 2013. godine dobila je nagradu za najbolju predstavu na festivalu Nušićevi dani u Smederevu. Osvojila je i glavnu nagradu fastivala „Studio fest“, održanog u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

     

    Publika u Zrenjaninu Igora Vuka Torbicu pamtiće po predstavi „Don Žuan“. Ovaj komad se nalazi na repertoaru Dramske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“. U ovoj sjajnoj predstavi, rađenoj po čuvenom Molijerovom delu, glavnu ulogu tumači Ivan Đorđević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura