• IN MEMORIAM: Buco, hvala ti za sve, vole te tvoja deca!

    Poznati zrenjaninski umetnik Miloje Buca Ivanović, kroz čiji dramski studio su prošli brojni glumci, preminuo je danas u 72. godini života. Od njega su se, objavama na društvenim mrežama, oprostile mnoge kolege, između ostalih i glumac Prvoslav Zakovski i mlada glumica Danica Grubački.   – Buco, hvala! Hvala što si nas zarazio pozorištem. Hvala što […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IN MEMORIAM: Buco, hvala ti za sve, vole te tvoja deca!

    Poznati zrenjaninski umetnik Miloje Buca Ivanović, kroz čiji dramski studio su prošli brojni glumci, preminuo je danas u 72. godini života. Od njega su se, objavama na društvenim mrežama, oprostile mnoge kolege, između ostalih i glumac Prvoslav Zakovski i mlada glumica Danica Grubački.

     

    – Buco, hvala! Hvala što si nas zarazio pozorištem. Hvala što si od nas hteo da napraviš ne glumce, već pozorišnu publiku. Hvala ti za to što sam u petom razredu poželela da budem i glumica. Što i dan danas znam napamet Miku Antića, „Ženske razgovore“ i razne Nušiće. Za skečeve, za režiju i za dikciju. Za onih 13 + 2 brzalice koje i dalje govorim pred svaku predstavu, i uvek te se setim! Vole te tvoja deca – napisala je Danica Grubački u oproštajnoj poruci.

     

    Dramski studio koji je vodio Miloje Buca Ivanović prošle godine je proslavio lep jubilej – 25 godina rada.

     

    – Na ideju sam došao slučajno. Hteo sam nešto da radim, a i da ovo što znam o glumi prenesem drugima. Tako je krenulo, mada kada sam počinjao nismo mogli ni da se registrujemo jer nas šifrarnik delatnosti nije prepoznavao – ispričao je Buca svojevremeno za portal zrenjaninski.com.

     

    I odmah – bum! Prve godine je upisano i najviše polaznika. Kao da su zrenjaninski mališani i mladi bili željni glumačkog znanja i veština.

     

    Dramski studio nije bio samo za one koji su želeli da se bave glumom, naglašavao je Buca. Tu su se učile i tehnike disanja, i pravilna dikcija, i savladavala trema, deca su progovorala i otvorala se…

     

    – Ima puno anegdota, zabavno je raditi sa mladima, ali sećam se kako je jedna mama, posle tri meseca učenja, rekla kako njena kćerka neće više dolaziti. Zašto, pitao sam, da se nije nešto ružno desilo. Ma ne, rekla je mama. Dovela sam je da progovori, a sad od nje niko ne može da dođe do reči. Dosta je – ispričao nam je Buca.

     

    Iako su Buci svi polaznici bili dragi, morali smo da se setimo onih koji su posle pohađanja postali dramski umetnici.

     

    – Sigurno ću nekog zaboraviti, pa se unapred izvinjavam, ali evo nekih imena: Sanja Radišić, Nataša Luković, Ivan Đorđević, Miljan Vuković, Stefan Juanin, Dejan Karlečik i Jelena Kesić. Zatim Saša Latinović, Jovana Terzin i Miloš Vojnović. Marko Cvejić je završio režiju. Ima i onih koji su otišli u inostranstvo. Tu su i najmlađi diplomirani glumci Danica Grubački i Predrag Grujić… – naveo je naš sagovornik.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura