• Hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležava četvrt veka uspešnog rada

    Hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležava četvrt veka uspešnog rada i postojanja svečanim koncertom u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Koncert će biti održan u nedelju, 26. decembra, s početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.   Ovaj muški ansambl sastavljen je od profesionalnih horskih pevača, dirigenta i solista. Za ovu priliku oni su pripremili posebno odabrane […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležava četvrt veka uspešnog rada

    Hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležava četvrt veka uspešnog rada i postojanja svečanim koncertom u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Koncert će biti održan u nedelju, 26. decembra, s početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

     

    Ovaj muški ansambl sastavljen je od profesionalnih horskih pevača, dirigenta i solista. Za ovu priliku oni su pripremili posebno odabrane horske numere, koje su obeležile njihov repertoar u protekle dve i po decenije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učenici Muzičke škole održaće novogodišnji humanitarni koncert

     

    Hor „Sveti Serafim Sarovski“ od svog osnivanja, 1995. godine, deluje pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu. Po blagoslovu episkopa banatskog Nikanora, hor svojim pojanjem aktivno učestvuje na svakonedeljnim liturgijama i prazničnim bogosluženjima u svom matičnom hramu, kao i širem okruženju.

     

    Dosadašnji rad hora obeležila je veoma bogata i raznolika koncertna aktivnost širom Srbije, ali i u dijaspori.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Hor je dobitnik nagrade za popularizaciju horske muzike i uspešno negovanje horske tradicije Grada Zrenjanina i ordena Svetog Vladike Nikolaja Srpske pravoslavne crkve.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura