• Grupa „Sose i Lale“ u Guči: I Zrenjaninci ove godine na Dragačevskom saboru trubača

    I Zrenjanin će ove godine imati svoje predstavnike na tradcionalnom, 62. po redu Dragačevskom saboru trubača, koji se od 11. do 13. avgusta održava u Guči.   Naš grad će, u kategoriji omladinskih ansambala, predstavljati grupa „Sose i Lale“. Nju čine Viktor Avram, Emilijana Cukić i Anja Jonjev (truba), Vladimir Aleksić i Vuk Simić (tenorhorn), […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grupa „Sose i Lale“ u Guči: I Zrenjaninci ove godine na Dragačevskom saboru trubača

    I Zrenjanin će ove godine imati svoje predstavnike na tradcionalnom, 62. po redu Dragačevskom saboru trubača, koji se od 11. do 13. avgusta održava u Guči.

     

    Naš grad će, u kategoriji omladinskih ansambala, predstavljati grupa „Sose i Lale“. Nju čine Viktor Avram, Emilijana Cukić i Anja Jonjev (truba), Vladimir Aleksić i Vuk Simić (tenorhorn), Aleksandra Jekić i Darko Spalević (baritonhorn), Vukašin Stević (doboš), Alis Daniel (bas bubanj) i Teodora Kovačević (čineli).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dario Mihaljević osvojio prvu nagradu na internacionalnom festivalu harmonike

     

    Zrenjaninci su se na Dragačevski sabor plasirali posle nastupa na Saboru trubača Vojvodine i grada Beograda, koji je održan u Padini, u opštini Kovačica.

     

    – Jako me raduje što su ovo sve učenici Muzičke škole „Josif Marinković“. Oni su sami izrazili želju da se oprobaju i u ovom žanru, koji je deo naše tradicije – kaže za portal zrenjaninski.com profesor Branislav Gagić.

     

    grupa sose i lale
    Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

     

    Učenici se sami organizovali

     

    Đaci su se sami organizovali, napravili grupu na Viberu – i ne samo to. Sami su pisali aranžmane, dogovarali se i održavali probe.

     

    – Pomogao sam im oko dinamike, stila i nošnje, jer je i nošnja sastavni deo nastupa – dodaje Gagić.

     

    Prema propozicijama sabora, svaki orkestar je u obavezi da na takmičenju odsvira jednu narodnu ili starogradsku pesmu iz regiona koji će predstavljati u Guči, kao i narodno kolo ili čoček.

     

    „Sose i Lale“ su odlučili da se predstave kolom „Vojvodina“ i starogradskom pesmom „A ti se nećeš vratiti“, za koje je aranžman napisao Vuk Simić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Do Guče ima još više od mesec i po dana. Stoga „Sosama i Lalama“ predstoji period intenzivnih priprema, kako bi na ovom elitnom takmičenju dostojno reprezentovali svoju školu, grad i region.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura