• GODINA JUBILEJA ZA MUZEJ

    Pedeset hiljada posetilca znak da se dobro radi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Narodni muzej Zrenjanin ove godine proslavlja čak tri jubileja. Pored 110 godina od svog postojanja i 105 godina od početka rada, obeležava i 50 godina od otvaranja stalne postavke nakon preseljenja u sadašnje zdanje, a nekadašnju Palatu finansija. Godinu svojih jubileja, Narodni muzej Zrenjanin obeležava, između ostalog, i izložbom na glavnom gradskom trgu i fasadama muzeja pod nazivom „Art tura“. Tim povodom gradonačelnik Čedomir Janjić posetio je ovu kulturnu ustanovu.

    Gradonačelnik Čedomir Janjić  u poseti muzeju
    Gradonačelnik Čedomir Janjić u poseti muzeju

    -U našem muzeju su sasvim dobri uslovi rada, u poslednjih godinu dana smo uspeli naše postavke da dovedemo u jedan zavidan nivo. Uspeh muzeja zavisi od broja posetilaca, a prošle godine smo ih imali između 40 i 50 hiljada, i nadamo se takvom odzivu i ove godine. Predstavljali smo prošle godine našu zemlju u Glazgovu, a ove godine ćemo to uraditi na takmičenju za evropski muzej slovenskih zemalja. Bitno nam je da neko drugi prepoznaje ono što radimo- ispričao je Vidak Vuković, direktor Narodnog muzeja Zrenjanin, i dodao da će krajem godine biti urađena izložba o dudu, pošto je u poslednje vreme u restoranima sve popularnija rakija od dudovače.

    Janjić je istakao da Zrenjanin za funkcionisanje kulture izdvaja oko 7 posto budžeta, što uopšte nije malo u odnosu na druge gradove.

    -Zrenjanin je lep grad i kada god imamo neke goste rado ih odvedemo da vide naš muzej, posetioci treba da vide šta istorija našeg grada nudi. Sve ekskurzije koje dolaze su, između ostalog, usmerene i na ovu kulturnu ustanovu-rekao je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura