• FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA“

    Pred publikom pet zanimljivih filmova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA“

    ZRENJANIN – Filmski festival „Slobodna zona“ ovog proleća kreće u desetu jubilarnu turneju širom Srbije. Pet najboljih filmova sa festivala održanog proteklog novembra u Beogradu, Nišu i Novom Sadu predstaviće se publici u 45 gradova naše zemlje, a tokom maja i juna emitovaće se i u Kulturnom centru Zrenjanina.

    Scena iz filma "Ovnovi"
    Scena iz filma „Ovnovi“

    Predvodnik repertoara je ubedljivi pobednik festivala po izboru publike „Slobodne zone“, film „Dugme od sedefa“ (sreda / četvrtak, 4. i 5. maj) čileanskog reditelja Patrisija Guzmana. Vizuelno fascinantan i emotivan, ovaj film dokazuje da voda pamti i govori.

    Publika će imati priliku da pogleda i film „Ovnovi“ (sreda / četvrtak, 11. i 12. maj), priču o dva brata koja nakon četiri decenije svađe i međusobnog ignorisanja spaja tragična vest o bolesti posebne rase ovnova koja njihova porodica gaji decenijama, a kroz film „Ples sa Marijom“ (sreda / četvrtak, 25. i 26. maj) upoznaće i ženu koja na pragu devedesete godine života još uvek pleše i uči druge da igraju tango.

    Na programu ovogodišnje turneje se takođe nalaze ostvarenja „Klub“ (sreda i četvrtak, 18. i 19. maj) i „The Yes men su revoltirani“ (sreda / četvrtak, 1. i 2. jun). Prvi film prati život grupe sveštenika „na pokajanju“, izopštenih zbog brojnih kriminalnih radnji koje su počinili, a drugi je ekološki dokumentarac o aktivističkom dvojcu i njihovoj beskompromisnoj borbi protiv zločina velikih koorporacija.

    Filmovi se emituju u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova. Ulaz je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura