• Festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“ u Zrenjaninu

    Festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“, četvrti po redu, biće održan u petak, 2. decembra, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Festival organizuje Udruženja građana „Banatske gajde“, a održava se pod pokrovitelјstvom Grada Zrenjanina i Narodnog muzeja.   Festival „Rog Banata“ ima za cilј da prikaže tradicionalne instrumente u što izvornijem obliku. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“ u Zrenjaninu

    Festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“, četvrti po redu, biće održan u petak, 2. decembra, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Festival organizuje Udruženja građana „Banatske gajde“, a održava se pod pokrovitelјstvom Grada Zrenjanina i Narodnog muzeja.

     

    Festival „Rog Banata“ ima za cilј da prikaže tradicionalne instrumente u što izvornijem obliku. Ovog puta publika će imati priliku da u interpretaciji vrhunskih umetnika vidi i čuje duduk, frulu, kaval, gajde, citre, panovu frulu, gusle i dombulјe.

     

    Ulaz je slobodan.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Muzička škola „Josif Marinković“ do kraja godine organizuje tri koncerta

     

    Pre početka koncerta biće organizovana radionica u prostorijama Muzičke škole „Josif Marinković“. Tom prilikom, đaci ove škole moći će da vide i čuju sve ono što je u vezi sa tradicionalnim instrumentima, a možda neki od njih i da probaju.

     

    Udruženje građana „Banatske gajde“ iz Zrenjanina već dugi niz godina radi na edukaciji i promociji narodnog stvaralaštva Srbije, sa posebnim naglaskom na Banat.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U okviru ovog udruženja postoji i izvorna pevačka grupa „Seferini“. Ona neguje izvornu pesmu Srba starosedelaca Banata.

     

    U okviru svog rada udruženje organizuje radionice na koje dolaze studenti sa etnomuzikoloških smerova Fakulteta muzičkih umetnosti iz Beograda i Novog Sada.

     

    rog banata
    Foto: Cube production

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura