• Dragana Sabovljev dobitnica Nagrade „Najbolji bibliotekar“ za 2019. godinu

    Dragana Sabovljev iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina dobitnica je ovogodišnje Nagrade „Najbolji bibliotekar“. Ova nagrada se dodeljuje za značajne rezultate na unapređenju bibliotečko – informacione delatnosti.   Svečana dodela nagrada upriličena je na Svečanoj skupštini Bibliotekarskog društva Srbije, održanoj povodom Dana bibliotekara Srbije, 14. decembra. Svečanost je održana u Narodnoj biblioteci Srbije. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dragana Sabovljev dobitnica Nagrade „Najbolji bibliotekar“ za 2019. godinu

    Dragana Sabovljev iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina dobitnica je ovogodišnje Nagrade „Najbolji bibliotekar“. Ova nagrada se dodeljuje za značajne rezultate na unapređenju bibliotečko – informacione delatnosti.

     

    Svečana dodela nagrada upriličena je na Svečanoj skupštini Bibliotekarskog društva Srbije, održanoj povodom Dana bibliotekara Srbije, 14. decembra. Svečanost je održana u Narodnoj biblioteci Srbije.

     

    „Kolektiv Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ ponosi se činjenicom da u svojim redovima ima tako vrsnog stručnjaka čiji su predan rad i posvećenost prepoznati i u široj stručnoj zajednici“, saopštila je danas ova ustanova kulture.

     

    Dragana Sabovljev, diplomirani bibliotekar savetnik, rođena je u Zrenjaninu 1971. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije završila je na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku na istom fakultetu, gde je odbranila magistarski rad i doktorsku tezu.

     

    Zaposlena je u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu od 1996. Direktor biblioteke je bila osam godina, a trenutno radi u izdavačkoj delatnosti i Naučno-zavičajnom odeljenju. Osmišljava stručne programe i aktivnosti Biblioteke. Angažovana je kao urednik rubrike Biblioteke, lektor, korektor i stručni redaktor „Čitališta“, naučnog časopisa za teoriju i praksu bibliotekarstva Gradske biblioteke Pančevo i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (i niza izdanja Biblioteke). Član je Programskog komiteta Evropske konferencije o informacionoj pismenosti (ECIL). Učestvovala je na mnogim stručnim skupovima i objavila veliki broj radova u naučnim i stručnim časopisima i monografijama.

     

    Stručno zvanje diplomirani bibliotekar savetnik dobila je 2018. godine.

     

    Sa prof. dr Gordanom Stokić Simončić, dr Brankom Dragosavac i Goranom Trailovićem, 2019. je osmislila i vodila akreditovani stručni seminar „Pisanje naučnih i stručnih tekstova ili Kako objaviti rad u domaćem naučnom i stručnom časopisu“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura