• Dokumentarac o Kolu srpskih sestara

    ZRENJANIN – Dokumentarni film o Kolu srpskih sestara, snimljen 2009. godine, biće prikazan u utorak, 23. juna, u 20 časova, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Film prati rad Društva od samog osnivanja 1903. pa do 1942. godine, kada su im nemačke okupacione vlasti zabranile dalji rad. Na osnovu arhivske filmske i dokumentarne građe predstavljen je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Dokumentarni film o Kolu srpskih sestara, snimljen 2009. godine, biće prikazan u utorak, 23. juna, u 20 časova, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

    Kolo srpskih sestara
    Kolo srpskih sestara

    Film prati rad Društva od samog osnivanja 1903. pa do 1942. godine, kada su im nemačke okupacione vlasti zabranile dalji rad. Na osnovu arhivske filmske i dokumentarne građe predstavljen je rad ovog humanitarnog i kulturno – prosvetnog društva.

    Koordinator pratećeg sadržaja, kao i autorka izložbe „Kolo srpskih sestara – poklonjena kolekcija“, u okviru koje će film biti prikazan, je mr Rajka Grubić, kustos – etnolog Narodnog muzeja Zrenjanin.

    Ulaz na projekciju je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura