• Đorđe Balašević je pre četvrt veka u Zrenjaninu primio nagradu (Foto)

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina sredinom ovog meseca objavila je da je književnik i profesor istorije Vladimir Pištalo dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2020. godinu, koju dodeljuje Fond „Todor Manojlović“.   Ova informacija objavljena je samo dva dana pre nego što je sa ogromnom tugom primljena vest da je preminuo jedan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Đorđe Balašević je pre četvrt veka u Zrenjaninu primio nagradu (Foto)

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina sredinom ovog meseca objavila je da je književnik i profesor istorije Vladimir Pištalo dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2020. godinu, koju dodeljuje Fond „Todor Manojlović“.

     

    Ova informacija objavljena je samo dva dana pre nego što je sa ogromnom tugom primljena vest da je preminuo jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima Đorđe Balašević.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninska akcija predlaže: Đoletov park sa 68 bagrema i jednom lipom

     

    A upravo je Đorđe Balašević bio jedan od dobitnika Nagrade za moderni umetnički senzibilitet Fonda „Todor Manojlović“, i to za 1995. godinu. Zrenjaninci su i u to vreme imali priliku da se druže sa Balaševićem u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, gde je upriličena svečanost povodom dodele nagrade.

     

    đorđe balašević u zrenjaninu

     

    Zajedno sa Balaševićem, ovom događaju su prisustvovali i njegova supruga Olivera, inače rođena Zrenjaninka, i čuveni književnik Draško Ređep.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Portal zrenjaninski.com je uspeo da dođe do fotografija iz tog perioda i ovom prilikom ih objavljujemo, kao još jedan doprinos očuvanju sećanja na Đoleta.

     

    đorđe balašević u zrenjaninu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura