Kultura

Deveti Festival stripa „Stripolis“, od četvrtka 20. do subote 22. septembra

Stripolis

Festival stripa “Stripolis”, manifestacija posvećena popularizaciji devete umetnosti, biće održana deveti put za redom, u Kulturnom centru Zrenjanina od 20. do 22. septembra.

Na festivalu će biti organizovane promocije strip izdanja, radionice strip crtanja i ilustracija, tematske tribine, gostovanja relevantnih domaćih autora i stvaralaca iz ove oblasti, filmske projekcije, izložbe, ali i prodaja stripova izdavača koji će, pored bogate ponude, za posetioce pripremiti i specijalne popuste.

 

U okviru ovogodišnjeg devetog festivala stripa, obeležava se i jubilej, deset godina od pokretanja časopisa “Stripolis”, u okviru izdavačke delatnosti Kulturnog centra Zrenjanina, koji je svojom prepoznatljivošću postao zrenjaninski kulturni brend i prelazi okvire lokalne kulture.

 

Organizator festivala i izdavač časopisa “Stripolis” je Kulturni centar Zrenjanina. Urednik časopisa i autor projekta “Stripolis” je mr Branko Đukić a pokrovitelji festivala i časopisa su Grad Zrenjanin i Ministarstvo kulture i javnog informisanja Republike Srbije. Prijatelj Kulturnog centra Zrenjanina je trgovački lanac “PerSu”.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM