Kultura

Deveti festival stripa i deseta godišnjica časopisa

Stripolis

Festival stripa „Stripolis“, 9. po redu održaće se ove godine od 20. do 22. septembra u zrenjaninskom Kulturnom centru. U okviru festivala biće obeležen i jedan lep jubilej: 10 godina od pokretanja časopisa „Stripolis“. O ovome je danas bilo reči na konferenciji za novinare u Kulturnom centru.• Ove godine program smo koncipirali malo drugačije, rekao je Branko Đukić, urednik časopisa „Stripolis“.Osim već tradicionalne izložbe, posetioci će imati priliku da na licu mesta dobiju crtež svog omiljenog strip junaka a zahvaljujući saradnji sa Diginetom, ukoliko donesu majicu, torbu, neke gedžete, moći će da besplatno na tim stvarima dobiju odštampan lik svog strip junaka, naglasio je Đukić.

 

Ove godine drugi dan festivala posvećen je vezi stripa i filma, pa će o svom radu na filmu „S ljubavlju, Vinsent“ govoriti Biserka Petrović a o tome kako je nastao animirani film „Eho“ govoriće Aleksandar Zolotić i Kosta Rakićević. U petak u 19 časova posetioci će moći da pogledaju film „Poslednja avantura Kaktus Bate“.
U subotu u 19 i 30 biće održan razgovor sa glavnim gostom festivala Darkom Perovićem a nakon razgovora, Perović će crtati za publiku.

 

Stripolis

Nakon toga, predviđena je promocija desetog jubilarnog časopisa „Stripolis“.
Ovogodišnji gosti „Stripolisa“ su Aleksandar Zolotić, Kosta Rakićević, Biserka Petrović, Darko Perović i Aleksandar Saša Zograf.

 

Ove godine, „Stripolis“ će imati i posebnu promociju. Festival i časopis „Stripolis“ će biti promovisani na ovogodišnjoj privrednoj manifestaciji ZrBizNet, u četvrtak 20. septembra, odmah nakon svečanog otvaranja.

 

Podeli članak