Kultura Vesti Zrenjanin

Dario Mihaljević održaće solistički koncert u svom rodnom gradu

dario mihaljević

Učenik Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina Dario Mihaljević održaće u ponedeljak, 8. maja, s početkom u 18 časova, u Narodnom muzeju Zrenjanin, prvi u nizu solističkih koncerata.

 

– Ovaj koncert predstavlja zahvalnost mojim roditeljima, profesoru i svima koji su mi prethodnih godina bili vetar u leđa. Zato sam odlučio da prvi solistički koncert održim u svom rodnom gradu. Već narednog dana nastupiću u svečanoj sali „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu – kazao je za portal zrenjaninski.com Dario Mihaljević.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pozorišno veče u Lazarevu: Tri predstave, trideset glumaca i puno smeha i zabave

 

Mladi i veoma talentovani umetnik će pre toga nastupiti na humanitarnom koncertu, čiji je i inicijator, a na kojem će se sakupljati sredstva za lečenje naše sugrađanke Anite Pager, koja živi u istom kraju gde i Dario. Koncert je zakazan za 4. maj, u 19 sati, u prostorijama KUD „Petefi Šandor“ u Mužlji. Nastupaju Ema Šiveg, Anastasija Pajić, Vladimir Aleksić i Dario Mihaljević.

 

Dario Mihaljević je rođen 2005. i učenik je trećeg razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“, u klasi profesora Branislava Simića. Tokom svog školovanja osvajao je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

Osnovnu školu, kao i nižu muzičku školu, završio je sa uspehom 5.00 i dobitnik je Vukove diplome. Još sa šest godina počeo je da se interesuje za muziku i pokazao je talenat u sviranju harmonike. Tokom svih godina školovanja aktivno je učestvovao na humanitarnim koncertima, festivalima i takmičenjima.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Takođe je aktivni član hora „Josif Marinković“, sa kojim je, pod dirigentskom palicom profesorke Zorice Kozlovački, osvajao značajne nagrade.

 

branislav simić i dario mihaljević
Dario sa profesorom Branislavom Simićem

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak