Kultura Vesti Zrenjanin

Danica Grubački najbolja mlada glumica na “Danima komedije” u Jagodini

danica grubački

Zrenjaninka Danica Grubački proglašena je za najbolju mladu glumicu na juče završenom Festivalu “Dani komedije” u Jagodini.

 

Ovo je odlučio žiri u sastavu Goran Marković, Vukica Strugar i Violeta Jovanović.

 

Danica je nagradu dobila za ulogu Megi u predstavi “Tenor na zajam” Kena Ludviga, u režiji Olivere Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

 

– Bila sam prijatno iznenađena jer, igrajući ovakvu predstavu, ne osećam se kao da sam na “svom terenu”. Ovo je prvi i jedini vodvilj koji sam radila – kaže Danica za portal zrenjaninski.com. – Do sada sam radila najviše predstave koje se bave aktuelnim trenutkom i, recimo, da su angažovanijeg karaktera. Vodvilj je sjajna vežba za mladog glumca, jer je u predstavi sve matematički proračunato. Poseban akcenat je na ritmu i preciznosti, ali i naglašenijoj igri. Zbog toga nikada nisam bila sigurna da li sam uspela da nađem tačnu meru. Nagrada mi govori da sam u ovom žanru bolja nego što sam mislila. Takođe, mislim da je veoma značajno što smo kao pozorišna kuća dobili četiri nagrade u ovom opskurnom trenutku u kojem se Narodno pozorište Sombor bori za odbranu integriteta i digniteta.

 

Danicu Grubački i ansambl Narodnog pozorišta Sombor Zrenjaninci će moći da vide na Festivalu vojvođanskih pozorišta. On se održava u Zrenjaninu u aprilu. Somborci će se predstaviti Molijerovim “Tartifom” u režiji Igora Vuka Torbice.

 

danica grubački

 

Podeli članak
sinovoz
FAM