• Danica Grubački najbolja mlada glumica na „Danima komedije“ u Jagodini

    Zrenjaninka Danica Grubački proglašena je za najbolju mladu glumicu na juče završenom Festivalu „Dani komedije“ u Jagodini.   Ovo je odlučio žiri u sastavu Goran Marković, Vukica Strugar i Violeta Jovanović.   Danica je nagradu dobila za ulogu Megi u predstavi „Tenor na zajam“ Kena Ludviga, u režiji Olivere Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Danica Grubački najbolja mlada glumica na „Danima komedije“ u Jagodini

    Zrenjaninka Danica Grubački proglašena je za najbolju mladu glumicu na juče završenom Festivalu „Dani komedije“ u Jagodini.

     

    Ovo je odlučio žiri u sastavu Goran Marković, Vukica Strugar i Violeta Jovanović.

     

    Danica je nagradu dobila za ulogu Megi u predstavi „Tenor na zajam“ Kena Ludviga, u režiji Olivere Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta u Somboru.

     

    – Bila sam prijatno iznenađena jer, igrajući ovakvu predstavu, ne osećam se kao da sam na „svom terenu“. Ovo je prvi i jedini vodvilj koji sam radila – kaže Danica za portal zrenjaninski.com. – Do sada sam radila najviše predstave koje se bave aktuelnim trenutkom i, recimo, da su angažovanijeg karaktera. Vodvilj je sjajna vežba za mladog glumca, jer je u predstavi sve matematički proračunato. Poseban akcenat je na ritmu i preciznosti, ali i naglašenijoj igri. Zbog toga nikada nisam bila sigurna da li sam uspela da nađem tačnu meru. Nagrada mi govori da sam u ovom žanru bolja nego što sam mislila. Takođe, mislim da je veoma značajno što smo kao pozorišna kuća dobili četiri nagrade u ovom opskurnom trenutku u kojem se Narodno pozorište Sombor bori za odbranu integriteta i digniteta.

     

    Danicu Grubački i ansambl Narodnog pozorišta Sombor Zrenjaninci će moći da vide na Festivalu vojvođanskih pozorišta. On se održava u Zrenjaninu u aprilu. Somborci će se predstaviti Molijerovim „Tartifom“ u režiji Igora Vuka Torbice.

     

    danica grubački

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura