Kultura Vesti Zrenjanin

Časopis „Ulaznica“ i biblioteka „Žarko Zrenjanin“ raspisali književni konkurs

ulaznica

Zrenjaninski časopis „Ulaznica“ i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ raspisali su književni konkurs „Ulaznica 2019“. Na konkurs se šalju neobjavljene priče, pesme i eseji.

 

Pravo učešća na književnom konkursu „Ulaznica 2019“ imaju svi autori koji pišu na bhsc jeziku, saopštavaju iz Biblioteke.

 

Radovi se primaju do ponedeljka, 16. septembra, na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, sa naznakom – za Konkurs „Ulaznica 2019“.

 

Radovi se ne mogu slati putem e-maila. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija Književnog konkursa „Ulaznica 2019“.

 

Pročitajte još: KNJIGA ZA VIKEND: Tatjana Tabački preporučuje našim čitaocima

 

Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom. Rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora šalje se u posebnoj zatvorenoj koverti, koja se prilaže uz radove.

 

Moguće je poslati najviše do pet pesama, tri priče i tri eseja. S tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake. Rukopisi se šalju u tri primerka. Rukopisi se ne vraćaju.

 

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica“ doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

 

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci, u petak, 13. decembra, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj časopisa, u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

 

Za bliža obaveštenja obratite se na telefon 023 566 210 ili na e-mail adresu: zrulaznica@gmail.com

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.