Kultura Vesti Zrenjanin

Biblioteka organizuje druženje sa književnicom Jasminkom Petrović

druženje sa jasminkom petrović
Jasminka Petrović

U četvrtak, 18. aprila, u 11 časova, u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” biće organizovano druženje sa književnicom Jasminkom Petrović. Tom prilikom biće predstavljena i slikovnica “Na krilima knjige” čija je autorka Jasminka Petrović.

 

Jasminka Petrović autorka je više od 30 knjiga za decu i mlade. Njene knjige prevedene su na dvadeset pet jezika, a neke od njih su i dramatizovane u pozorištima za decu u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu i Stokholmu.

 

Pisala je za mnoge časopise, između ostalih za „Huper“ i „Politikin zabavnik“, a uređivala je i „National Geographic Junior“ na srpskom jeziku.

 

Slikovnica Jasminke Petrović “Na krilima knjige” objavljena je krajem januara 2018. godine u izdanju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”. Nastala je kao rezultat dugogodišnje sjajne saradnje i prijateljstva sa jednom od naših najčitanijih i najprevođenijih književnica Jasminkom Petrović.

 

Slikovnica na duhovit i šarmantan način tretira ozbiljnu temu – postoji li kriza čitanja kod dece danas, u modernoj eri. Ili postoji problem u pristupu mladima? Dečak Petar i jedna sasvim neobična bibliotekarka Marina u slikovnici nam otkrivaju kako je moguće zaljubiti se u magični svet knjiga i u čarobna mesta. A to biblioteke sigurno jesu.

 

Autorka je knjigu u znak ljubavi i prijateljstva posvetila pokojnom Andreju Jakovljevu, zrenjaninskom bibliotekaru koji je voleo svoj posao.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM