• Basking u gradu: Učenici Muzičke škole priredili nezaboravan događaj

    Nakon višemesečne oskudne kulturne ponude u Zrenjaninu, uzrokovane pre svega pandemijom, Muzička škola „Josif Marinković“ je u četvrtak, u poslepodnevnim satima, zaokupila grad muzikom.   U pešačkoj zoni, paralelno na tri punkta, nastupilo je više od osamdeset učenika i nastavnika ove obrazovne ustanove.   PROČITAJTE JOŠ: Radivoj Šajtinac dobitnik književne nagrade “Đura Jakšić”     […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Basking u gradu: Učenici Muzičke škole priredili nezaboravan događaj

    Nakon višemesečne oskudne kulturne ponude u Zrenjaninu, uzrokovane pre svega pandemijom, Muzička škola „Josif Marinković“ je u četvrtak, u poslepodnevnim satima, zaokupila grad muzikom.

     

    U pešačkoj zoni, paralelno na tri punkta, nastupilo je više od osamdeset učenika i nastavnika ove obrazovne ustanove.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Radivoj Šajtinac dobitnik književne nagrade “Đura Jakšić”

     

     

    Dva punkta u centralnoj gradskoj ulici bila su rezervisana isključivo za akustičnu muziku solista i dueta, odnosno za harmonikaše, dobošare, tromboniste, klarinetiste, harfiste i gitariste.

     

    Na trećem punktu, ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, pored pijanista, flautista, trubača, tamburaša i dobošara, nastupili su i ansambli – hor sa najmlađim učenicima i ansambl „Diksilend“.

     

    Čast da zatvori ovaj nesvakidašnji muzički događaj imao je ansambl kojim rukovodi učenik škole Đorđe Damjan.

     

     

    – U duhu baskinga, to jest uličnih performansa, učenici su imali priliku da sviraju u potpuno drugačijem ambijentu nego što su navikli u koncertnim salama i učionicama. S iskustvom sviranja na otvorenom, postali su spremniji za izazove koji ih očekuju. S obzirom na veliko interesovanje prolaznika, možemo zaključiti da je Muzička škola „Josif Marinković“ doprinela da grad Zrenjanin makar na trenutak postane deo velike porodice svetskih gradova u kojima je basking uobičajena praksa koja doprinosi razvoju kulturnog turizma – kaže za portal zrenjaninski.com muzikolog Boris Marković iz Muzičke škole „Josif Marinković“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura