• Ansambl „Kolo“ pre nastupa u Dubaiju gostovao u našem gradu (Foto)

    Zrenjaninci su imali priliku da ovog meseca, pre publike u Dubaiju, prisustvuju nastupu Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“.   Naime, članovi ovog beogradskog ansambla su sinoć održali koncert u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u okviru umetničkog programa koji organizuje ta ustanova kulture.   PROČITAJTE JOŠ: Prepoznatljivo lice KUD “Pionir”: Jasmina Švarc već […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ansambl „Kolo“ pre nastupa u Dubaiju gostovao u našem gradu (Foto)

    Zrenjaninci su imali priliku da ovog meseca, pre publike u Dubaiju, prisustvuju nastupu Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“.

     

    Naime, članovi ovog beogradskog ansambla su sinoć održali koncert u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u okviru umetničkog programa koji organizuje ta ustanova kulture.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prepoznatljivo lice KUD “Pionir”: Jasmina Švarc već 38 godina u folkloru

     

    Bila je ovo prilika da naši sugrađani pogledaju tradicionalne srpske igre u izvođenju vrhunskih igrača.

     

    – Izveli smo naš klasičan repertoar. U pitanju su antologijska ostvarenja koja su dugi niz godina na repertoaru ansambla i koja su već prepoznatljiva našoj publici. Nakon celovečernjeg programa u Zrenjaninu vraćamo se u Beograd, ali već sredinom meseca gostujemo u Dubaiju, gde ćemo nastupiti povodom Dana državnosti – izjavio je član ansambla „Kolo“ Janko Dimitrijević.

     

    ansambl kolo

     

    Ovaj ansambl sinoć je u Kulturnom centru Zrenjanina nastupio u standardnom sastavu. Na bini se našlo oko četrdeset igrača, uz podršku članova narodnog orkestra.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ansambl „Kolo“ je jedinstven u Srbiji i bavi se očuvanjem i predstavljanjem narodnih igara. Jedna od osnovnih delatnosti su i koncertne aktivnosti, gde publika može da vidi finalni proizvod našeg rada – dodao je Dimitrijević.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura