• AMBICIOZAN REPERTOAR POZORIŠTA ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina ambiciozno je planiralo repertoar za narednu godinu. U pozorištu planiraju da završe započeti mjuzikl „Neispričana ljubavna priča“, kao i da obnove dve predstave koje su igrane pre više godina. Jedno je „Antigona“, koju je režirao Ljubosav Majera, a druga „Ljubavi Džordža Vašingtona“ u režiji Lilijane Ivanović.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    AMBICIOZAN REPERTOAR POZORIŠTA ZA NAREDNU GODINU

    ZRENJANIN – Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina ambiciozno je planiralo repertoar za narednu godinu. U pozorištu planiraju da završe započeti mjuzikl „Neispričana ljubavna priča“, kao i da obnove dve predstave koje su igrane pre više godina. Jedno je „Antigona“, koju je režirao Ljubosav Majera, a druga „Ljubavi Džordža Vašingtona“ u režiji Lilijane Ivanović.

     

    pozoriste
    Foto: Dušan Bartolović

     

    Najavljene su i premijere „Pop Ćire i Pop Spire“, „Nemam da platim i neću da platim“, kao i drame „Tramvaj zvani želja“.

     

    U planu su i dve lutkarske predstave, mada se trenuno ne zna koje.

     

    Što se tiče kadrovske situacije u zrenjaninskom pozorištu, ona je iz godine u godinu sve lošija. Svake godine po neki glumac napusti pozorište, zbog penzije ili odlaska u drugi teatar, a novi se ne primaju. U ovoj godini, pozorište su napustila četiri zaposlena.

     

    Situacija sa glumcima posebno je loša na lutkarskoj sceni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura