Kultura Vesti Zrenjanin

Ambasador Srbije otvorio izložbu posvećenu srpskim ilustratorima

savremeni srpski ilustratori

Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu”, autorke Senke Vlahović, otvorena je u Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu „Bibiana” u Bratislavi.

 

Izložbu ilustracija otvorio je ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić.

 

Postavka obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu po izboru autorke izložbe Senke Vlahović. Izložene su isključivo ilustracije objavljenih knjiga za decu.

 

– Ovaj izbor naše trenutne ilustratorske scene, predstavljen u inostranstvu, u svojevrsnoj „Meki” evropske i svetske ilustracije kakva je „Bibiana”, daje još jednu mogućnost srpskim ilustratorima da budu viđeniji i zastupljeniji na stranom tržištu. Pruža im i mogućnost da srpsku ilustraciju knjige za decu predstave u inostranstvu u najboljem svetlu – istakla je Vlahović.

 

Pročitajte još: Izložba Foto kluba CD13 pod nazivom „Ulična fotografija“

 

„Bibiana” je izložbi priključila i postavku knjiga koje su ilustrovali autori zastupljeni na izložbi, a u biblioteci su ove ustanove. Sama izložba obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu. Predstavljena su dela bardova, poput profesora Rastka Ćirića i Dušana Petričića, do najmlađih autora, koji su poslednjih godina imali lepo zapažene knjige.

 

Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu” je postavljena u Galeriji „Dušan Rol” u „Bibiani” do 15. septembra. Organizovana je u saradnji „Bibiane” i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

 

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM