Kultura Vesti Zrenjanin

Ambasador Srbije otvorio izložbu posvećenu srpskim ilustratorima

savremeni srpski ilustratori

Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu”, autorke Senke Vlahović, otvorena je u Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu „Bibiana” u Bratislavi.

 

Izložbu ilustracija otvorio je ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić.

 

Postavka obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu po izboru autorke izložbe Senke Vlahović. Izložene su isključivo ilustracije objavljenih knjiga za decu.

 

– Ovaj izbor naše trenutne ilustratorske scene, predstavljen u inostranstvu, u svojevrsnoj „Meki” evropske i svetske ilustracije kakva je „Bibiana”, daje još jednu mogućnost srpskim ilustratorima da budu viđeniji i zastupljeniji na stranom tržištu. Pruža im i mogućnost da srpsku ilustraciju knjige za decu predstave u inostranstvu u najboljem svetlu – istakla je Vlahović.

 

Pročitajte još: Izložba Foto kluba CD13 pod nazivom „Ulična fotografija“

 

„Bibiana” je izložbi priključila i postavku knjiga koje su ilustrovali autori zastupljeni na izložbi, a u biblioteci su ove ustanove. Sama izložba obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu. Predstavljena su dela bardova, poput profesora Rastka Ćirića i Dušana Petričića, do najmlađih autora, koji su poslednjih godina imali lepo zapažene knjige.

 

Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu” je postavljena u Galeriji „Dušan Rol” u „Bibiani” do 15. septembra. Organizovana je u saradnji „Bibiane” i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz