• Ambasador Srbije otvorio izložbu posvećenu srpskim ilustratorima

    Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu”, autorke Senke Vlahović, otvorena je u Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu „Bibiana” u Bratislavi.   Izložbu ilustracija otvorio je ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić.   Postavka obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu po izboru autorke izložbe Senke Vlahović. Izložene su isključivo ilustracije objavljenih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ambasador Srbije otvorio izložbu posvećenu srpskim ilustratorima

    Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu”, autorke Senke Vlahović, otvorena je u Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu „Bibiana” u Bratislavi.

     

    Izložbu ilustracija otvorio je ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić.

     

    Postavka obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu po izboru autorke izložbe Senke Vlahović. Izložene su isključivo ilustracije objavljenih knjiga za decu.

     

    – Ovaj izbor naše trenutne ilustratorske scene, predstavljen u inostranstvu, u svojevrsnoj „Meki” evropske i svetske ilustracije kakva je „Bibiana”, daje još jednu mogućnost srpskim ilustratorima da budu viđeniji i zastupljeniji na stranom tržištu. Pruža im i mogućnost da srpsku ilustraciju knjige za decu predstave u inostranstvu u najboljem svetlu – istakla je Vlahović.

     

    Pročitajte još: Izložba Foto kluba CD13 pod nazivom „Ulična fotografija“

     

    „Bibiana” je izložbi priključila i postavku knjiga koje su ilustrovali autori zastupljeni na izložbi, a u biblioteci su ove ustanove. Sama izložba obuhvata ilustracije 25 savremenih srpskih ilustratora knjiga za decu. Predstavljena su dela bardova, poput profesora Rastka Ćirića i Dušana Petričića, do najmlađih autora, koji su poslednjih godina imali lepo zapažene knjige.

     

    Izložba „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu” je postavljena u Galeriji „Dušan Rol” u „Bibiani” do 15. septembra. Organizovana je u saradnji „Bibiane” i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura