Marketing Vesti Zrenjanin

Schoeller Allibert kutije za odlaganje: Ambalaža koja brine o potrošačima i prirodi

schoeller allibert kutije za odlaganje

Logistički poslovi u mnogim industrijama predstavljaju jedan od najbitnijih koraka kako bi roba bezbedno stigla do potrošača. I upravo tokom tih procesa je bitno da svi proizvodi budu zaštićeni i sigurno prevezeni i odloženi na svoju finalnu destinaciju.

 

Ključnu ulogu u tom postupku igra kvalitetna ambalaža koja će garantovati očuvanje svih karakteristika robe koja se prevozi. Dalje, pravilno skladištenje je takođe bitna komponenta čuvanja svih kvarljivih, opasnih i drugih materija koje se moraju naći u prodaji. Stoga je odabir odgovarajućih kutija za odlaganje bitan činilac u ovom tipu poslovanja.

 

Kako bismo bolje razumeli kako pakovanje, skladištenje i prevoz funkcioniše, i kolika je važnost kutija za odlaganje u te svrhe, odgovorićemo na neka od ključnih pitanja.

 

Koje sve vrste pakovanja postoje?

 

U industriji postoje tri vrste pakovanja koje su uključene u različite etape proizvodnje, transporta, skladištenja i krajnje prodaje. To su primarno, sekundarno i tercijarno pakovanje. Primarno pakovanje se odnosi na sva pojedinačna pakovanja robe koja se nalazi na rafovima, spremna za kupovinu i upotrebu. Sekundarno pakovanje ima ulogu čuvanja više jedinica robe na jednom mestu. Kutija u kojoj se nalaze i čuvaju boce vina, folija koja zajedno drži više tetrapaka mleka i slično. Sve su to sekundarna pakovanja.

 

Međutim, ono koje je najbitnije za transport i skladištenje jeste tercijarno pakovanje. Ono se odnosi na sve kutije, palete, kontejnere i druge vrste ambalaže u kojoj se roba u velikim količinama transportuje s jednog mesta na drugo, a zatim i skladišti do dalje distribucije. Stoga je bitno da taj tip pakovanja u kom će se roba naći bude pouzdan, izdržljiv, ekonomičan i isplativ.

 

Kako odabrati pravu ambalažu za odlaganje i transport?

 

Pakovanja za prevoz i čuvanje robe moraju ispuniti neke osnovne kriterijume kako bi zadovoljile želje potrošača. Na prvom mestu se nalaze zaštita i očuvanje kvaliteta robe. Proizvođaču je najbitnije da sva roba ostane u istom stanju u kakvom je bila kada je proizvedena, pa je u tu svrhu treba naći pakovanje koje će se prilagoditi toj potrebi. Zatim, jednostavnost manipulisanja robom, kao i njeno jednostavno odlaganje su sledeći činioci za uspešno poslovanje. Na osnovu samo ovih, osnovnih, parametara, možete utvrditi kakva ambalaža vam najviše odgovara.

 

Da li je u pitanju drvena, kartonska ili plastična ambalaža? Svaka od vrsta ima svoje prednosti i mane, potrebno je razumeti ih i doneti najbolju odluku.

 

U čemu se ogleda kvalitet kutija za odlaganje?

 

Iz iskustva znamo da među različitim tipovima pakovanja, ona plastična imaju primat u odnosu na ostale. Zbog materijala od kog se prave, plastične kutije se čine najboljim izborom za odlaganje gotovo svih vrsta robe. Prilagođavaju se potrebama potrošača, štedljive su, kvalitetne i bezbedne, kako za transport, tako i za skladištenje. Našle su svoje mesto u mnogim poljima, od automobilske i hemijske, pa do prehrambene industrije i maloprodaje.

 

Visokokvalitetna plastika otporna je na različite spoljne uticaje, nije podložna razvijanju bakterija, pa dodatno doprinosi očuvanju robe. Pored karakteristika koje ih čine efikasnim izborom za odlaganje, plastične kutije za odlaganje su i veoma isplative. U poslovanju na duže staze jako je bitno imati ambalažu koja će biti izdržljiva i moći da se koristi veliki broj puta. Stoga se plastika može smatrati idealnim saradnikom u poslovanju.

 

Tipovi kutija za odlaganje

 

U zavisnosti od toga kog je tipa roba koju odlažete, želećete da nađete odgovarajuću vrstu kutija. Stoga je kompanija Schoeller Allibert u svoju ponudu uvrstila različite tipove kutija za odlaganje koje će se prilagoditi željama potrošača. Samo neke od njih su:

 

Plastične kutije sa poklopcem različitih dimenzija i dizajna pogodne su za odlaganje i prenos čvrstih materija. Veoma su jednostavne i bezbedne za rukovanje, budući da imaju ergonomske ručke koje upravljanje robom čine znatno lakšim. Obezbeđene poklopcima, zagarantovaće svežinu i bezbednost raznih vrsta robe. Ove kutije neprikosnoveni su lider u sigurnom pakovanju i odlaganju.

 

Sklopive kutije su savršeni saveznik u poslovima u magacinu. Njihova prednost leži u tome što je moguće sklopiti ih i odložiti tako da zauzimaju jako malo prostora. U izuzetno punim i opterećenim magacinima, ovaj tip kutija predstavlja pravi spas. Učniće lanac snabdevanja, ali i proces odlaganja znatno jednostavnijim i ekonomičnijim.

 

Kutije za hranu i gajbe za hleb su specijalno prilagođene očuvanju kvaliteta različitih tipova hrane. Kutije su napravljene od polietilena i dodatno obezbeđene sigurnosnim poklopcem, čime garantuju apsolutnu sigurnost hrane. Pogodne su i za odlaganje ali i za jednostavan transport, kao i za višekratno korišćenje. Čak i kada se radi o namirnicama koje su tople, možete se odlučiti i za kutije sa termoizloacijom, koje će hranu očuvati temperaturu hrane.

 

Schoeller Allibert kutije za odlaganje, najbolji izbor za vaše poslovanje

 

Schoeller Allibert kutije za odlaganje savršen su partner u poslovanju kada je u pitanju odlaganje i transport robe. Raznovrsna ponuda, mogućnost kupovine ili najma, samo su neke od prednosti Schoeller Allibert proizvoda. Jednostavne za upotrebu i veoma izdržljive, ove kutije za odlaganje pružiće svu potrebnu sigurnost.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Dugogodišnji lider u proizvodnji održivih produkata, Schoeller Allibert radi na tome da planetu učini boljim mestom za život. Reciklaža je jedan od glavnih aduta u borbi protiv smanjenja emisije ugljen-dioksida. Stoga možete izabrati proizvod čiji će vas kvalitet u potpunosti zadovoljiti, ali i poštovati sve standarde u očuvanju životne sredine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz