Marketing Vesti Zrenjanin

Prevoz pokojnika iz inostranstva: Procedura nije jednostavna, a ovo je najbolje rešenje

prevoz pokojnika iz inostranstva

Sve češće se, nažalost, dešava da član porodice ili bliska osoba premine u inostranstvu. Poslednjih decenija mnogo je naših sugrađana otišlo tamo zbog posla, u inostranstvu ih posećuju porodice i prijatelji, a tužne situacije se dešavaju neočekivano i vrlo često iznenada.

 

Kada izgubite blisku osobu to je dovoljno tužan i stresan događaj. A kada se još to dogodi van granica domovine, za mnoge je to nepremostiva prepreka i trauma sa kojom ne znaju kako da se nose.

 

Prevoz pokojnika iz inostranstva je usluga koju Pogrebno preduzeće „Božur“ iz Zrenjanina pruža od samog osnivanja.

 

U početku je to bilo iz zemalja bivše Jugoslavije. Međutim, u poslednje vreme češći je prenos iz drugih zemalja u koje su se naši ljudi preselili zbog posla.

 

Procedura nije jednostavna ali, kako kažu u „Božuru“, za one koji se tim poslom bave profesionalno, dugo i odgovorno, ne predstavlja prepreku.

 

„Nije jednostavno obaviti prenos, ali mi smo tu da uradimo sve što je neophodno da bi porodica morala što manje da misli o proceduralnim pojedinostima. Potrebno je dosta papira, a mi već znamo šta je potrebno i na koji način do toga doći. Odlazimo u ambasadu države iz koje se prenosi telo pokojnika i zaista preuzimamo na sebe sve što možemo. Svaki slučaj je slučaj za sebe, pa se i mi na licu mesta prilagođavamo i snalazimo“, kažu u Pogrebnom preduzeću „Božur“.

 

 

Znaju redosled koraka i imaju sve potrebne kontakte

 

U „Božuru“ ističu da znaju redosled koraka i imaju sve potrebne kontakte. Kroz razgovor sa članovima porodice pokojnika rešavaju svaki pojedinačni slučaj. Ekipa „Božura“ je ta koja odlazi na određenu lokaciju.

 

„Procedura prenosa traje okvirno dva dana, ali zavisi i od potreba porodice i dogovora. Nastojimo da organizujemo sve u najkraćem roku ili u dogovoru sa porodicom. Kao i kada se organizuje sahrana na našem prostoru, tako i kada su u pitanju internacionalne sahrane, nastojimo da budemo tu za sve što je potrebno i da olakšamo svaki korak kroz koji osobe moraju da prođu da bi se oprostile sa članom svoje porodice“, dodaju u „Božuru“.

 

Pogrebno „Božur“ se nalazi u Ulici brigadira Ristića 9 (kod Nove pijace). Kontakt telefoni su 023 566 249 i 063 522 299.

 

Više informacija možete dobiti i na Facebook stranici ovog preduzeća.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz