Marketing Vesti Zrenjanin

Prava, domaća piletina, od sada se može kupiti u Zrenjaninu i Mužlji!

piletina

Piletina je obavezan sastojak svih svetskih kuhinja. U mnogim kuhinjama sveta, jela od pilećeg mesa spadaju u sam vrh gastronomske ponude. Toliko su popularna i ukusna da su odavno prešla granice zemalja u kojima su nastala i postala su internacionalna jela koja se spremaju na svim svetskim meridijanima.

 

Evo nekoliko preporuka kako da sveže pileće meso pretvorite u ukusan ručak na malo drugačiji način.

 

Jedno od veoma popularnih jela koje su prihvatila nepca celog sveta je marokanski tažin. Tažin je specijalna posuda karakteristična za Maroko, ali odlično će je zameniti zemljana posuda koju svakako imate. Za marokanski tažin od piletine neophodna su vam krilca ili batkovi, limun (usoljeni je najbolji ali može i obični), malo đumbira, aleva paprika, maslinovo ulje i masline. Ako imate i prstohvat šafrana, još bolje. Sve se ovo isecka, izrenda, pomeša i stavi u zemljanu posudu. Krčkanje u rerni traje dva sata, ali se isplati u svakom zalogaju.

 

Francuska se diči petlom u vinu, ali petla može da zameni i dobro pile. Malo vina, pileće supe, ljute paprike, dobro pile i eto dobrog ručka

 

Japansku terijaki piletinu možete lako da napravite. Pileće belo meso isečeno na kockice utrljajte u marinadu od proključalog soja sosa i smeđeg šećera, pa pecite dok se ne odvaja od kosti. I služite uz pirinač.

 

Italijanska kuhinja ima mnogo jela sa pilećim mesom. Na primer, zapečene makarone u paradajz sosu sa piletinom. Obavezan sastojak su bosiljak i mocarela, a ni parmezan neće da naškodi.

 

Piletina Zadunajski je pravi izbor

 

Da bi vam neko od ovih jela uspelo, bez obzira sa kog kontinenta dolazi, najvažnije je da imate kvalitetnu, svežu piletinu. Za to se pobrinula proizvodnja i prodaja pilećeg mesa Zadunajski.

 

U ovim prodavnicama uvek možete da nabavite sveže pileće meso, koje stiže sa farmi Zadunajski. Pažljivo uzgajano, hranjeno kvalitetnom hranom, ručno obrađeno…

 

Piletinu Zadunajski možete nabaviti u prodavnicama koje se nalaze u Mužlji, u ulici Mađarske komune 2, i u prodavnici na Lesnini.

 

Piletinu vam, ukoliko ste zauzeti, mogu isporučiti i na kućnu adresu po istim cenama koje važe u prodajnim objektima. Pozovite broj 064 158 41 31 i sveža piletina stiže na vaš kućni prag.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM