Marketing

Dokazano: na Hitex dušecima se bolje spava

Da li izbor odgovarajućeg dušeka utiče na kvalitet i zdrav san? “Vitapur” je postavio ovo pitanje u studiji koju je sproveo, a kojom je obuhvaćeno 985 ispitanika. Odabrani učesnici su takođe testirali Hitex dušeke u svojoj spavaćoj sobi.

U prvom delu, ispitano je 985 muškaraca i žena. Iznenadili su šokantni podaci, koji pokazuju da samo mali broj njih povezuje kvalitet spavanja sa izborom dušeka. Prema podacima, 97 odsto ispitanika je napomenulo da spava loše, ali samo 25 odsto ispitanika je reklo da je to dobar razlog za promenu dušeka.

 

Još veće iznenađenje je činjenica, da više od 30 odsto učesnika, ima dušek stariji od 10 godina! Pošto je preporučeni životni vek dušeka 8 godina, ovo je postao dodatni motiv za podizanje svesti o važnosti kvalitetnih proizvoda za spavanje.
Fizoterapeut Mateja Čebokelja kaže da različiti faktori utiču na naš san. Jedan od njih takođe može biti dušek. Ako je dušek neudoban, spavanje će biti nemirno. Ako smo nemirni, srčani ritam je veći.

Kvalitetan san je važan za regeneraciju svih telesnih funkcija i organa, naročito srca. Nizak srčani ritam noću je veoma važan, jer je srčanom mišicu potreban odmor. To mu omogućavamo samo sa visokim kvalitetom spavanja.

Kako je istraživanje pokazalo tako zapanjujuće rezultate, na osnovu stručne konsultacije Mateja Čebokelja, sproveden je drugi deo studije o uticaju izbor dušeka na kvalitet sna.
U početku, učesnici su merili svoj srčani ritam na postojećem/starom dušeku u trajanju od jedne nedelje.
Zatim smo pažljivo odabrali nove dušeke, prilagođene njihovim navikama za spavanje.

Učesnici su testirani na dve nedelje ili više od 2800 sati i redovno merili srčani ritam tokom tog perioda.
Jedina promena kod ispitanika, koju su uneli u svoje okruženje u kom spavaju, bio je dušek Hitex. Ispostavilo se da je više od polovine njih, uspelo da smanji srčani ritam tokom noći. Time je potvrđeno da je adekvatan dušek ključni faktor koji utiče na kvalitet spavanja, a istovremeno pozitivno deluje na naše telo.

 

Ključni rezultati testiranja:
Dokazano je, da se na novom dušeku Hitex, 44odsto testiranih osećalo bolje nakon spavanja, 60 odsto je imalo manje problema sa jutarnjim umorom, dok je čak 85odsto bolje spavalo.
Hitex dušeke ali i veliki izbor dušeka, naddušeka, jorgana, jastuka, posteljine, peškira, kuhinjskog posuđa i opreme možete pronaći u prodajnom objektu “Vitapura” koji se nalazi u Aviv parku u Zrenjaninu.

 

 

Radno vreme “Vitapura” je svakog dana od 10 do 22 sata.

 

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz