Hronika

Zrenjaninska policija najavila pojačanu kontrolu saobraćaja

saobraćajne nezgode
Foto: Dušan Bartolović

Zrenjaninska policija za naredne dane najavila je pojačanu kontrolu saobraćaja. Kako se navodi u saopštenju za javnost, pojačane mere sprovode se povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, a u cilju bezbednog i efikasnog odvijanja saobraćaja.

 

„U toku predstojećih praznika očekuje se znatno povećana frekvencija saobraćaja na svim putnim pravcima. Stoga se savetuje svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila gustini saobraćaja na putevima“, navodi Policijska uprava Zrenjanin.

 

Za ovaj period karakteristična je pojava magle i sumaglice, posebno na putnim pravcima koji se protežu duž rečnih korita Srednjobanatskog okruga, kao i na mostovima i nadvožnjacima. Magla i sumaglica smanjuju vidljivost, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila trenutnoj vidljivosti. Na putnim pravcima uz rečna korita, zbog povećane vlažnosti vazduha i kondezacije, kolovozi su mokri. Zbog niske temperature stvaraju se led i poledica. Zato se vozačima preporučuje poseban oprez i smanjenje brzine kretanja vozila.

 

„Savetuje se svim učesnicima u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa. Posebno neka obrate pažnju na tehničku ispravnost vozila i posedovanje zimske opreme“, upozorava policija.

 

Saobraćajni policajci će svojim prisustvom na terenu delovati pre svega preventivno, a protiv počinilaca prekršaja preduzimaće zakonom propisane mere. Posebna pažnja će biti usmerena na kontrolu vozača u pogledu poštovanja propisa, koji se odnose na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, i brzine kretanja vozila.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM