Hronika Vesti Zrenjanin

Zaplenjena luksuzna gitara koja je nađena u autu zrenjaninskih registracija

luksuzna gitara

Na graničnom prelazu Vatin zaplenjeni su neprijavljena luksuzna gitara i slušalice koje putnik nije prijavio na ulasku u zemlju.

 

Carinici su prekršaj otkrili u ponedeljak, 18. marta, kada je oko 22.30 časova na red za kontrolu stigao „reno“ zrenjaninskih registraskih oznaka. Ovim automobilom su se trojica državljana Srbije vraćala iz Rumunije.

 

U razgovoru sa carinskim službenicima sva tri putnika su rekla da nemaju ništa da prijave. Međutim, pregled automobila je pokazao da je 54-godišnji suvozač iz Zrenjanina na putu nabavio gitaru i slušalice koje nije prijavio.

 

Naime, carinici su na zadnjem sedištu pronašli gitaru marke „jamaha“ umotanu u platnenu navlaku. Putnik je tvrdio da je ona polovna i da ju je samo nosio na reklamaciju. Na pitanje da li ima račun za nju, putnik je odgovorio odrično.

 

Međutim, carinici su u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli račun i obrazac za povraćaj PDV-a, koji je isto veče overen na rumunskoj granici prilikom izlaza iz te zemlje.

 

„Podsećamo putnike da domaći državljani u zemlju mogu bez plaćanja dažbina da unesu robu u vrednosti do 100 evra. Vrednije predmete treba da prijave i za njih plate uvozne dažbine kako se ne bi našli u prekršaju“, saopštila je Uprava carina Srbije.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM