Hronika YSLAJDER

VIŠE TUŽILAŠTVO DOBILO SLUŽBU ZA INFORMISANJE I PODRŠKU SVEDOCIMA I OŠTEĆENIMA

sud policija

ZRENJANIN – U Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu formirana je Služba za informisanje i podršku svedocima i oštećenima (SIP).

 

 

Služba je oformljena sa ciljem da u toku postupka oštećenima (žrtvama) i svedocima krivičnih dela omogući efikasno ostvarivanje prava na dobijanje informacija i prava na pristup uslugama podrške.

 

Pravo pristupa Službi imaju oštećeni i svedoci u toku postupka, i to lično, odnosno dolaskom u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu koje se nalaze na drugom spratu zgrade Višeg suda u Zrenjaninu, pozivom na broj telefona 023/562 – 140 i 064/832 – 49 – 67, ili putem elektronske pošte: vjtuzilastvo.zr@gmail.com svakog radnog rada od 7.30 do 15.30 časova.

 

Osnovni zadatak Službe je da pruži potrebne informacije oštećenima i svedocima u vezi sa njihovim učešćem u postupku, a prvenstveno u fazi istrage, obavi procenu njihovih potreba i pruži im informaciju o načinu njihovog ostvarivanja, kao i da pruži podršku za njihovo učešće u postupku, bilo neposredno, bilo upućivanjem drugim nadležnim državnim organima, institucijama i organizacijama koje pružaju ove usluge.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.