Hronika Vesti Zrenjanin

UŽAS: Zbog silovanja maloletnice osuđen na 18 godina zatvora!

osuđen zbog krivičnog dela silovanja
Foto: Pixabay

Nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku u kom je bila isključena javnost, Viši sud u Zrenjaninu je objavio presudu, kojom je okrivljenog S. D. iz jednog sela sa područja Severnobanatskog upravnog okruga, osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina.

 

Na osnovu optužnice Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, protiv okrivljenog je vođen krivični postupak zbog dva produžena krivična dela silovanja.

 

On je silovao svoju usvojenicu, i to u periodu kada je bila mlađa od 14 godina, kao i u periodu kada je bila maloletno lice starijeg uzrasta.

 

„U svim slučajevima okrivljeni je maloletnicu prinuđavao na obljubu i sa obljubom izjednačen čin“, navodi se u presudi.

 

Pročitajte još: Pronađeno 150 kilograma rezanog duvana, policija uhapsila jednu osobu

 

Sud je S. D. izrekao i meru zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom u trajanju od tri godine.

 

Nezadovoljan presudom suda, s obzirom na to da ne postoji niti jedna olakšavajuća okolnost na strani okrivljenog, javni tužilac je najavio da će izjaviti žalbu na presudu.

 

„Tužilaštvo će predložiti da se okrivljeni osudi na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Ona je bila propisana Krivičnim zakonikom u vreme izvršenja krivičnih dela. Inače, poslednjim izmenama krivičnopravnog zakonodavstva, koje se primenjuju od 1. decembra 2019. godine, za ovo krivično delo je kao maksimalna kazna predviđen doživotni zatvor“, saopštilo je zrenjaninsko tužilaštvo.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz