Hronika

UKRALI BAKAR VREDAN TRI MILIONA!

MELENCI – Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je optužni predlog protiv I. V. (28) i D. J. (32), obojica iz Bačkog Gradišta, a na teret im se stavlja krivično delo teške krađe u produženju.

struja

Kako navode u tužilaštvu, oni su 17. januara ove godine, u večernjim časovima, po prethodnom dogovoru sa N. T. iz Bačkog Gradišta, došli do dalekovoda Elektrodistribucije Zrenjanin, smeštenog u ataru Melenaca, odakle su isekli 675 kilograma bakarne užadi, vrednosti 729.810 dinara. Užad su savili u koturove, stavili u gepek vozila, odneli kod okrivljenog D. J. i potom prodali.

Okrivljeni I. V. se tereti i da je neutvrđenog dana, u periodu od 18. do 20. januara, takođe u večernjim satima, u ataru Melenaca, sa N. T. došao do dalekovoda i sa njega isekao bakarnu užad u vrednosti od 875.772 dinara, koju su kasnije prodali.

Ovu kriminalnu akciju okrivljeni su ponovili još dva puta u toku januara ove godine. Pod okriljem noći, ponovo su došli u melenački atar i ukrali bakarnu užad vrednu 973.080 dinara, dok su 31. januara, u delu atara Jaruge – Kumanačka plaža, koji se nalazi na granici između atara Novog Bečeja i Kumana, sa dalekovoda isekli i odneli robu u vrednosti 486.540 dinara. I ovog puta užad su stavili u gepek vozila, a kasnije prodali.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM