Hronika YSLAJDER

UHAPŠENO ODGOVORNO LICE U ZRENJANINSKOM „AUTOBANATU“!

Autobanat

BEOGRAD, ZRENJANIN – Policijska akcija „Signal“, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo u više gradova u Srbiji, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Bezbednosno – informativnom agencijom, obuhvatila je i Zrenjanin, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

autobanatu odgovorno lice

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je ovom akcijom zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su G. A. (46) iz Zrenjanina, bivše odgovorno lice „Autobanata“ AD Zrenjanin i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

 

Sumnja se da su oni 26. maja 2009. godine, bez saglasnosti Skupštine akcionara i odluke Upravnog odbora, raspolagali imovinom velike vrednosti, tako što je G. A. potpisao ugovor o namenskom kreditu za nabavku opreme s Agrobankom AD Beograd, nakon čega je dobijeni iznos od 200 miliona dinara s računa „Autobanata“ preneo po osnovu pozajmice na račune dva privredna društva.

 

Osumnjičeni je na privredna društva „Višnja produkt“ i „Topola trans“, koja posluju pod kontrolom lica protiv kog je podneta krivična prijava u redovnom postupku, preneo po 100 miliona dinara.

 

Kredit Agrobanke AD je delimično izmiren – 19.281.000 dinara, a trenutni dug „Autobanata“ je 180.719.000 dinara.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ima u zrenjaninu jos mnogo koi su ojadili grad samo sto su povezani sa strankom na vlasti pa takve nediraju!

sinovoz