Hronika Vesti Zrenjanin

TUŽILAC ZORAN ĐURAN: Za godinu dana dogodila se četiri ubistva

teško ubistvo

Blagi porast kriminaliteta zabeležen je prošle godine na području u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, saopštio je danas viši javni tužilac Zoran Đuran. Ovi podaci odnose se na teritoriju dve policijske uprave, i to PU Zrenjanin i PU Kikinda, i na policijsku stanicu Bečej.

 

– Tokom prošle godine na tom području dogodila su se četiri ubistva i devet pokušaja ubistva. Za krivična dela silovanja i silovanja u pokušaju krivični postupak je pokrenut protiv 14 osumnjičenih. Za razbojništvo se traži odgovornost desetoro okrivljenih. Podnete su krivične prijave protiv 813 lica, od čega su 210 punoletnih izvršilaca najtežih krivičnih dela, 587 maloletnika i 16 nepoznatih lica – predočio je Zoran Đuran statističke podatke o radu tužilaštva na čijem je čelu.

 

On je istakao da je nakon sprovedenih istraga tužilac podigao optužne akte protiv 88 okrivljenih. To je za 27 više nego 2018. godine. Posebno je podvukao činjenicu da je uspeh optuženja u 2019. bio stopostotan, jer nije bilo nijedne pravosnažne oslobađajuće presude.

 

Pročitajte još: Policija u Zrenjaninu uhapsila osumnjičenog za devet krivičnih dela!

 

Kao i ranijih godina, u ovom tužilaštvu procesuirano je najviše krivičnih dela vezano za trgovinu narkoticima, a protiv 70 okrivljenih vođen je postupak.

 

Sa devet okrivljenih je u prošloj godini Viši javni tužilac u Zrenjaninu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela.

 

Jedna od karakteristika je i porast delikata među decom mlađom od 14 godina, koja ne mogu krivično odgovarati.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM