Hronika YSLAJDER

TRENER REPREZENTACIJE SRBIJE U DŽUDOU SPASAO SAMOUBICU KOJI JE SKOČIO SA ŽABALJSKOG MOSTA!

Nedeljko Đukić pokazuje mesto sa kojeg je skočio samoubica
Nedeljko Đukić pokazuje mesto sa kojeg je skočio samoubica

ZRENJANIN – Podvig koji nije imao medijski publicitet iz nekoliko razloga, a prvi je skromnost ključnih aktera priče – Nedeljka Đukića i Predraga Novakovića iz Temerina, ekskluzivno objavljuje portal zrenjaninski.com.

Đukić i Novaković su, ove jeseni, spasli Zrenjaninca, koji se sa Žabljskog mosta bacio u Tisu.

– Bio je lep dan za pecanje i moji drugari i ja zabacili smo štapove na obali Tise sa banatske strane, nedaleko od Žabaljskog mosta. Te večeri trebalo je da krenem na Evropsko prvenstvo u džudou u Malagu, a po tradiciji sam pred takva putovanja dolazio na Tisu na pecanje – počinje priču Nedeljko Đukić, inače trener reprezentacije Srbije do 21 godine u džudou.

Sve je obećavalo lep pecaroški dan i pravo opuštanje pred važno nadmetanje, veli Đukić, ali…

– Sedeći na pontonu začuo sam neke glasove na mostu i povišene tonove, prvo što sam pomislio da se desila neka saobraćajka. Onda, u jednom momentu čuo sam povik – E, je.em te luda! A zatim se začuo zvuk kao da je nešto veliko tresnulo u vodu. U momentu mi je kliknulo da je neko skočio sa mosta i reagovao sam munjevito. Pozvao sam svog drugara Predraga Novakovića i dok je on strčao dole već sam razvezao čamac, on je uskočio i krenuli smo ka mostu. Za manje od minut bili smo na mestu gde je čovek skočio videli smo da je potonuo, ali je potom izronio na površinu reke – priča Đukić u dahu.

Slike koje su potom sledile zauvek su mu se urezale u pamćenje.

– Videvši glavu iznad vode uputili smo čamac ka čoveku, prišli mu brzo i obojica ga zgrabili za ruke. Dok smo ga držali čamac smo usmerili ka obali, brzo smo stigli i izvukli ga na suvo. Prvo što sam uradio bilo je da pozovem policiju i Hitnu pomoć a zatim da pokušamo da ugrejemo čoveka koji je drhtao od bolova, hladnoće i stresa – govori Đukić, koji je odmah uočio velike crne krvne podlive na desnoj strani tela čoveka kojeg su spasli.

– Policija i Hitna stigli su za manje od 10 minuta, i to iz Žablja. Na pitanje policajaca da li je pao ili skočio, čovek, koji je iz Zrenjanina, priznao je da je pokušao samoubistvo. Brzo smo ga smestili na nosila i odvezla ga je Hitna pomoć. Saznali smo, inače, da je pre skoka automobilom došao do mosta, parkirao automobil a zatim pešice došao na sredinu mosta. Tu se kratko vreme premišljao, vozači koji su shvatili njegovu nameru pokušali su da ga odvrate, ali im nije uspelo – kaže Đukić, kojem će ovaj događaj zauvek ostati u sećanju.

Da podvizi i dobra dela ne ostaju bez nagrade, Đukić se brzo uverio, jer je reprezentacija koju vodi na Evropskog prvenstva vratila sa četiri medalje – dve zlatne i dve bronze, što je istorijski uspeh.

– Vratio sam se ponosan i srećan – kaže Đukić, koji svakako može biti ponosan i na čin spašavanja života koji je izveo sa svojim sugrađaninom Predragom Novakovićem.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz